Στη Μαλαισία και, συγκεκριμένα, στην Κουάλα Λουμπούρ, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο βαθμολογούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενόψει του Ρίο, με τα ελληνικά χρώματα να αναζητούν δύο έξτρα προκρίσεις στα -65 και τα -80 κιλά, με τους Νίκο Γκουντάνη και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη αντίστοιχα.

Την πρόκριση για την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του καλοκαιριού έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Παύλος Μάμαλος (-107κ.), Δημήτρης Μπακοχρήστος (-54κ.) και Κωνσταντίνος Δήμου (+107κ.), αθλητές που, επίσης, θα βρίσκονται στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιωαννίδη, για τη διοργάνωση της Μαλαισίας.

Από κάθε κατηγορία προκρίνονται οι οκτώ πρώτοι της κατάταξης, ενώ θα υπάρχουν και από δύο κάρτες ελεύθερης συμμετοχής. Ο Γκουντάνης, ο οποίος θα ταξιδέψει στη Μαλαισία με προσωπικά του έξοδα, θα «κατέβει» στα -65 κιλά από τα -72 κιλά, προκειμένου να έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης, την ίδια στιγμή που ο Μωϋσιάδης βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης και ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση για το Ρίο.

«Ο Γκουντάνης, σύμφωνα με τις επιδόσεις που έχει στην προπόνηση, μπορεί να ελπίζει στην οκτάδα, όπως, φυσικά, και ο Μωϋσιάδης. Στόχος της ελληνικής άρσης βαρών σε πάγκο είναι να μετέχει στο Ρίο με συνολικά πέντε αθλητές, κάτι που θεωρώ ότι είναι εφικτό. Δουλεύουμε σε πολύ καλούς ρυθμούς και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα βγει στον αγώνα. Είναι η τελευταία ευκαιρία και το γνωρίζουν καλά όλοι», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Να σημειωθεί ότι κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί με μάξιμουμ οκτώ αθλητές/τριες (έναν σε κάθε κατηγορία) στο Παραολυμπιακό τουρνουά άρσης βαρών σε πάγκο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΕΦΟΕΠΑ: «Απαράδεκτη η έξωση από το ΣΕΦ - Καμία εναλλακτική λύση από πλευράς Πολιτείας»

Ο αθλητισμός ένωσε Αρχαία Ολυμπία, Κορυδαλλό & Κύπρο για το περιβάλλον

Ο μαραθώνιος της Ύδρας με διεθνή απήχηση

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό: Καμία απάντηση από τον Δήμο Γλυφάδας για το κλειστό στην εκπνοή της προθεσμίας!

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Θέλει Γλυφάδα για έδρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Εν αναμονή της απάντησης από τον Δήμο

Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Πλησιάζει τα 9.000 μέλη μέσα σε ένα μήνα ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Με επτά Έλληνες αρχίζει στη Ν. Κορέα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων πινγκ πονγκ 2026

Ευχαρίστησε ΠΑΕ και Αλαφούζο ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

ΑΕΚ: Γενική Συνέλευση στην Ερασιτεχνική - «Θα υπάρξει ενημέρωση επί των όσων ψευδών και συκοφαντικών διαχέονται»