Έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου της Σύρου, ο Φοίνικας υποδέχεται την Τετάρτη στο νησί των Κυκλάδων τη Λέουβεν στη ρεβάνς των «32» του CEV Cup βόλεϊ ανδρών και θέλει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή μετά το 0-3 σετ της πρώτης αναμέτρησης στο Βέλγιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι «πειρατές» χρειάζονται νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ και, στη συνέχεια, να προκριθούν στο «χρυσό» σετ, στο ντεμπούτο του Γιόσκο Μιλενκόσκι στον πάγκο, αφού την Τρίτη ο τεχνικός από τη Βόρεια Μακεδονία ανακοινώθηκε επίσημα από το νησιώτικο ΤΑΑ.

Ο Πίτερ Μιχάλοβιτς αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη βελγική ομάδα. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, διότι θέλουμε να προχωρήσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην πρώτη αναμέτρηση δεν τα πήγαμε τόσο καλά και το 3-0 σετ είναι ένα δύσκολο σκορ να ανατραπεί. Ωστόσο, θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, να πιέσουμε τους αντιπάλους και τελικά να επικρατήσουμε».

Αναφερόμενος στα στοιχεία του παιχνιδιού που θα πρέπει να προσέξει ο Φοίνικας, ο Σλοβάκος διαγώνιος υπογράμμισε πως: «Το “κλειδί” είναι η άμυνα, το γεγονός ότι οι Βέλγοι έχουν τέτοια άμυνα τους καθιστά καλή ομάδα. Εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε και εμείς, να κρατήσουμε σε πολύ καλά επίπεδα το μπλοκ-άμυνα. Εάν το κάνουμε αυτό, έχουμε καλά sideout και κερδίζουμε πιο πολλούς πόντους από επιθέσεις, θα μεταφέρουμε την πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 σετ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Και επίσημα στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν