Στη Μεγάλη Βρετανία γίνεται εδώ και χρόνια λόγος για τις συνέπειες που ενδέχεται να έχουν στην υγεία των ποδοσφαιριστών οι... κεφαλιές, με τον Γκόρντον ΜακΚουίν να προστίθεται στη λίστα αυτών που το πιστεύουν.

Στα 68 του, ο παλαίμαχος Σκωτσέζος αμυντικός με την καριέρα σε Λιντς (1972-1978) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1978-1985) διαγνώστηκε με άνοια και σύμφωνα με τα όσα λένε οι συγγενείς του, ανησυχεί πως ένας από τους λόγους ήταν το παιχνίδι με το κεφάλι!

«Ο πατέρας μας πέτυχε πολλά σημαντικά γκολ με κεφαλιά και σε πολλές προπονήσεις χρησιμοποιούσε το κεφάλι για να δώσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα ξανά και ξανά. Φοβάται πως ίσως αυτό έπαιξε ρόλο στην υγεία του» αναφέρει η ανακοίνωση των παιδιών του.

Πέρυσι, οι Τζακ Τσάρλτον και Νόμπι Στάιλς πέθαναν από επιπλοκές της νόσου, ενώ και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια. Την ίδια ώρα, η Αγγλική Ομοσπονδία υποστηρίζει οικονομικά δύο ανεξάρτητα εργαστήρια που διεξάγουν έρευνες για το αν όντως επηρεάζουν τον εγκέφαλο οι κεφαλιές.

Διαβάστε ακόμα:

Θετικός στον κορωνοϊό ένας εκ των βοηθών του Μάντεν στο Παναθηναϊκό-Ολυμπιακός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κάτοικος Λίβερπουλ θα παραμείνει ο Άλισον για ακόμη μία σεζόν

Έκλεισε τον Πέπι από την Αϊντχόφεν η Φούλαμ!

Επέστρεψε στις προπονήσεις της Λίβερπουλ μετά από τρεις μήνες ο Ίσακ

Ανρί για Αρτέτα: «Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, αλλά σημασία έχει το πρωτάθλημα»

Βολές Σκόουλς κατά Σλοτ και Λίβερπουλ: «Το Άνφιλντ δεν τρομάζει πια, έχασε την αύρα του»

«Έβαζε μόνο κώνους»: Ο πατέρας Ντάουμαν ξεμπροστιάζει πρώην προπονητή της Άρσεναλ που λέει ότι ανέδειξε τον γιο του!

Επέστρεψε από την κόλαση της Μπρέντφορντ και «τσίμπησε» παλικαρίσιο βαθμό η επτάψυχη Γουλβς!

Κανονικά ο Πέδρο Νέτο στη ρεβάνς της Τσέλσι με την Παρί, δεν τιμωρείται για το περιστατικό με το ball-boy!

Πλήγμα για την Τσέλσι: Εκτός για αρκετές εβδομάδες ο Τζέιμς με μυϊκό πρόβλημα

Η Τσέλσι δέχθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Premier και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών!