· Ακόμη να οριστεί η ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας! Πόσο δε μάλλον η έδρα διεξαγωγής του! Ούτε δε που ξέρουμε ακόμη πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα! Μάθαμε, όμως, ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτέμβρη! Σε όλα ανάποδοι είμαστε!

· Τέλος πάντων, επειδή με αυτή την ΕΠΟ και με αυτή τη Λίγκα άκρη δεν θα βρούμε ποτέ, ας παρατηρήσουμε ότι η Γουλβς θα έχει δέκα ημέρες να προετοιμαστεί αποκλειστικά για το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί για το Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου στη Γερμανία. Στις 5 Αυγούστου έχει οριστεί το Γουλβς-Ολυμπιακός και στις 26 Ιουλίου τελειώνει το αγγλικό πρωτάθλημα με το Τσέλσι-Γουλβς. Άρα, οι Άγγλοι έχουν δώσει 10 ημέρες στη Γουλβς για να ετοιμαστεί ενόψει Ολυμπιακού.

· Οι…Έλληνες πόσο χρόνο θα δώσουν στον Ολυμπιακό για να προετοιμαστεί για το ίδιο παιχνίδι; Στη μοναδική ελληνική ομάδα που εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και που μπορεί να το ανεβάσει στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, βοηθώντας και τους άλλους συλλόγους μας; Δεν πρέπει κι ο Ολυμπιακός να έχει 10 ημέρες χρόνο να ετοιμαστεί γι΄ αυτό το τόσο μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι; Άρα, δεν πρέπει ο τελικός να γίνει το αργότερο το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου, όταν δηλαδή τελειώνει και το αγγλικό πρωτάθλημα; Δεν πρέπει άραγε το ελληνικό πρωτάθλημα να τελειώσει στις 19 Ιουλίου;

· Γιατί η Λίγκα και η ΕΠΟ δεν ανακοινώνουν τις ημερομηνίες; Αύριο έχουμε 1η Ιουλίου!!! Πότε θα ξέρουμε πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα και πότε θα γίνει ο τελικός; Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Υπάρχει άλλη ευρωπαίκή χώρα στην οποία να μην ξέρουν πότε θα παίξουν τα υπόλοιπα παιχνίδια τους;…

· Δεν είναι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο μία ευκαιρία να κάνει κάτι. Οι δυσκολίες θα είναι τεράστιες. Η Γουλβς έχει ήδη πάρει το καλό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Το 1-1 σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός για να περάσει πρέπει να κάνει διπλό η, να φέρει 2-2. Μιλάμε για την Νο 5 ομάδα στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα, που διεκδικεί στα ίσα με την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάίτεντ μία θέση για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Η Άρσεναλ την οποία απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το όνομα, αλλά η Γουλβς είναι σαφώς ανώτερη ομάδα φέτος! Γι΄ αυτό και είναι και εννιά βαθμούς πίσω της…

· Το έργο του Ολυμπιακού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Βλέπουμε ότι η Γουλβς μετά την πανδημία πάει τρένο στην Πρέμιερ Λιγκ! Κι ο Ολυμπιακός ήδη πάει στη ρεβάνς με μία τεράστια απώλεια λόγω της αποβολής του Σεμέδο στο πρώτο ματς από τον Γάλλο διαιτητή (που έπαιξε προχθές και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και του έβγαλε πάλι κάρτα, κίτρινη!). Ο Πορτογάλος με τα όποια κουσούρια του είναι ο πιο ποιοτικός κι έμπειρος κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Τον είδαμε τον Σεμέδο την Κυριακή με την ΑΕΚ, όπως τον είχαμε δει και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πόσο έκανε τη διαφορά. Ο Πορτογάλος νίκησε κατ΄ επανάληψη τον μακράν καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ, τον Λιβάγια, έβγαλε καλές άμυνες, κόντραρε σουτ και πήρε ουκ ολίγες κεφαλιές στο κακό για την ομάδα του β΄ ημίχρονο.

· Κι ο Μπα καλός ήταν, αλλά όχι τόσο πειστικός αυτή τη φορά και σίγουρα σε ρόλο δεύτερο, υποστηρικτικό του Σεμέδο, που ήταν ο ηγέτης της άμυνας. Ο Αφρικάνος είχε το σωτήριο τάκλιν πάνω στον Λιβάγια, είχε και μία δύο ακόμη σωστές επεμβάσεις, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη. Δύο φορές έδωσε πάσα σε αντίπαλο έξω από την περιοχή του Σα…Κι άλλη μία φορά έβαλε την ΑΕΚ στην περιοχή του Σα με ένα φάουλ που δεν είχε κανένα λόγο να κάνει στον Αλμπάνη…

· Παρεμπιπτόντως, ένας άλλος στόπερ του Ολυμπιακού, ο Γιασίν Μεριά διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, παίζοντας στην μικρομεσαία Κασίμπασα! Όταν τον Γενάρη ο Τυνήσιος αμυντικός δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Κασίμπασα, η τουρκική ομάδα ήταν στην επικίνδυνη ζώνη, με 15 βαθμούς σε 19 αγωνιστικές. Αυτή την στιγμή, μετά από 10 αγωνιστικές στις οποίες ο Μεριά έπαιξε και στα δέκα 90λεπτα, η Κασίμπασα έχει 35 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, επί 18 ομάδων, απέχοντας εφτά πόντους από την ζώνη του υποβιβασμού! Δηλαδή, σε 10 ματς με τον Μεριά στην ενδεκάδα πήρε 20 βαθμούς, ενώ σε 19 ματς πριν πάει ο Μεριά είχε πάρει 15 βαθμούς!

· Και να διορθώσω και κάτι: ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται εφτά βαθμούς για να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ πάρει πίσω από το CAS τους εφτά βαθμούς του-χρειάζεται έξι. Κοινώς, να κερδίσει αύριο τον ΟΦΗ και την Κυριακή τον Παναθηναίκό στο ΟΑΚΑ. Σε μία τέτοια περίπτωση, ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει και τα έξι δικά του παιχνίδια (άρα και τον Ολυμπιακό στο Καραίσκάκη), ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός χάσει και τα τέσσερα τελευταία δικά του παιχνίδια, τότε ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ θα ισοβαθμήσουν κι ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής χάρη στα καλύτερα μεταξύ τους αποτελέσματα (δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα).

· Πρωταθλητής μπορεί να βγει και αύριο ο Ολυμπιακός μαθηματικά, πάντοτε λέω αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την υπόθεση στο CAS. Με τη διαφορά ότι πρέπει ο ίδιος να κερδίσει τον ΟΦΗ στο Καραίσκάκη και να χάσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα από την ΑΕΚ.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274061891929886721

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube