• Οι πληροφορίες από το Ρέντη λένε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει της ρεβάνς με τη Γουλβς. Κι ότι στο διαφαινόμενο δίλημμα μεταξύ Μασούρα-Ραντζέλοβιτς έχει απαντήσει… ελληνικά και θα προτιμήσει τον διεθνή μας άσο.

• Καθόλου παράξενη η επιλογή, υπό την έννοια ότι ο 26χρονος άσος αποτελεί φέτος μία από τις πλέον βασικές μονάδες του Πορτογάλου προπονητή, έχοντας στα πόδια του συνολικά 51 (!) παιχνίδια, εκ των οποίων τα 39 σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας. Αντίθετα, ο 23χρονος Σέρβος έχει παίξει πολύ λιγότερο: σε 29 παιχνίδια, εκ των οποίων μόνο στα 12 βασικός.

• Κι η λογική λοιπόν συμβαδίζει με τη διαφαινόμενη επιλογή του Πέδρο, καθότι είναι άλλες οι παραστάσεις του Μασούρα κι άλλες του Ραντζέλοβιτς. Και σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων, ο Έλληνας κυνηγός έχει παίξει φέτος και στα 15 παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ και δη 13 φορές βασικός φέτος και μόνο δύο ως αλλαγή, με την Μπάγερν στο Μόναχο και με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Αντίθετα, ο Σέρβος εξτρέμ έχει παίξει σε εννιά ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα εφτά ως αλλαγή και μόνο στα δύο βασικός-ακριβώς σε αυτά στα οποία δεν είχε ξεκινήσει ο Μασούρας, με Μπάγερν κι Άρσεναλ.

• Η συγκομιδή του Μασούρα είναι το υπερπολύτιμο γκολ στο 1-0 με την Μπασάκσεχιρ στην Κωνσταντινούπολη, η χρυσή ασίστ για το γκολ του Ελ Αραμπί στο 2-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο και άλλα τρία γκολ που δημιούργησε από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, στο 4-0 με τη Βικτόρια Πλζεν και στο 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα. Κι η συγκομιδή του Ραντζέλοβιτς είναι τα δύο γκολ του στο 4-0 με την Κράσνονταρ και το κερδισμένο πέναλτι στο 2-0 με την Μπασάκσεχιρ. Όχι σούπερ, αλλά χρήσιμοι και δη σε κάποιες καίριες στιγμές κι οι δύο.

• Κι ενώ η λογική (βλέπε εμπειρία, συνέπεια, προσαρμοστικότητα στον τρόπο παιχνιδιού) δείχνει Μασούρα για την αρχική ενδεκάδα στον αγώνα της Πέμπτης, η φόρμα και η ρέντα δείχνουν Ραντζέλοβιτς! Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο νεαρός επιθετικός έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού! Και στα δύο του πρωταθλήματος (πλέϊ οφς), στο 3-1 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη και στο 3-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά και στο φιλικό 3-0 με την Ομόνοια! Φιλικό ξεφιλικό, γκολ είναι κι αυτό. Τρίτο, σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε δύο εβδομάδες.

• Κι όταν ένας εξτρέμ σου βάζει γκολ και στα τρία τελευταία παιχνίδια που παίζει, εσύ σαν προπονητής δεν μπορείς να το περάσεις απαρατήρητο. Κι αυτό φάνηκε στο φιλικό με την κυπριακή ομάδα την περασμένη Τετάρτη στο Ρέντη, όταν ο Μαρτίνς έβαλε από ένα ημίχρονο τον Μασούρα (στο α΄) και τον Ραντζέλοβιτς (στο β΄). Με τον Μασούρα στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος να είναι με τον ΟΦΗ χωρίς συμμετοχή και με την ΑΕΚ συμμετοχή 35 λεπτών, άρα να παίρνει ανάσες, αλλά και να χάνει λίγο και σε ρυθμό. Να υπενθυμίσουμε δε ότι στο άλλο πιο κρίσιμο ματς, στη ρεβάνς με την Άρσεναλ, ο Μαρτίνς είχε ξεκινήσει με τον Ραντζέλοβιτς και είχε βάλει προς το τέλος τον Μασούρα, που εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή.

• Άρα, πρώτον οι πληροφορίες δίνουν τεράστιο φαβορί τον Μασούρα, που άλλωστε στο τεστ με την Ομόνοια έπαιξε 45 λεπτά με τους υπόλοιπους βασικούς, ενώ ο Ραντζέλοβιτς μόνο 20’, αφού μπήκε στο 46’ και στο 65’ άρχισαν οι πολλές αλλαγές και δεύτερον δεν θα είναι αιφνιδιασμός αν τελευταία στιγμή μπει σφήνα για την ενδεκάδα ο Σέρβος!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube