· Έδιωξε λοιπόν η Μπαρτσελόνα τον Βαλβέρδε. Σχόλιο: Ούτε στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!

· Ο άνθρωπος ανέλαβε καλοκαίρι του 2017, με την Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια και την Μπάρτσα να έχει αποκλειστεί με κάτω τα χέρια από το Τσάμπιονς Λιγκ (από Γιουβέντους 0-3 το πρώτο ματς έξω και 0-0 η ρεβάνς μέσα).

· Πήρε με περίπατο το πρωτάθλημα τόσο το 2017-18 (με νταμπλ, 5-0 τελικό Κυπέλλου τη Σεβίλλη!), όσο και το 2018-19 (ήττα 1-2 στον τελικό του Κυπέλλου από τη Βαλένθια). Και τώρα, 2019-20, έχει πρώτη την ομάδα στην Πριμέρα, μαζί με τη Ρεάλ. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ την πέρασε πρώτη κι αήττητη από τους ομίλους, με αντιπάλους την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Ίντερ. Και τον έδιωξαν επειδή έχασε στο…Σούπερ Καπ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

· Κοιτάξτε, το ποδόσφαιρο τιμωρεί, όταν το γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια. Η Μπαρτσελόνα αυτό έκανε και θα τιμωρηθεί! Θα το δείτε στην πορεία, τι θα γίνει φέτος μέχρι το τέλος της σεζόν.

· Ναι, δεν πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάρτσα με τον Βαλβέρδε. Δηλαδή, τα δύο προηγούμενα χρόνια από τον Βαλβέρδε, το πήρε; Το 2017 όχι αποκλείστηκε, αλλά ταπεινώθηκε από τη Γιουβέντους, χωρίς καν να σκοράρει σε 180 λεπτά (0-3, 0-0). Και το 2016 αποκλείστηκε και δη από την Ατλέτικο Μαδρίτης, εύκολα (2-1 μέσα, 0-2 έξω).

· Με τον Βαλβέρδε πράγματι είχε δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς, πέρσι από τη Λίβερπουλ και πρόπερσι από τη Ρόμα, αλλά οι αποκλεισμοί ήταν οδυνηροί γιατί η Μπαρτσελόνα στα πρώτα παιχνίδια, τα εντός έδρας είχε κάνει απίστευτα σκορ 3-0 και 4-1 αντίστοιχα.

· Τέλος πάντων, η Μπαρτσελόνα την πάτησε τώρα, γιατί με τον Ερνέστο τουλάχιστον το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε. Και θα βλέπαμε τι θα έκανε και στο Τσάμπιονς Λιγκ μία τρίτη και φαρμακερή σεζόν. Αν το πάρει φέτος με τον Κίκε Σετιέν, τι να πω, πάω πάσο. Θα ξεχάσουμε κι ό,τι ξέραμε.

· Κι επειδή ήδη αρκετοί Ολυμπιακοί ονειρεύονται πλέον μία δεύτερη επιστροφή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, θα ήθελα να καταγράψω το εξής: «δικαιούνται» και μία τρίτη συνεργασία κι ο Ολυμπιακός κι ο Ερνέστο! Και κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτή. Δεν νομίζω γρήγορα, αλλά θα γίνει. Η πόρτα είναι ανοιχτή και το ξέρει. Κι η καρδιά του είναι κι αυτή ανοικτή για τον Πειραιά.

· Ξέρετε, στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μπορεί να υπάρχουν φωτογραφίες πολλών παλιών μεγάλων αστεριών της ομάδας, αλλά μόνο μία φωτογραφία προπονητή, του Ερνέστο Βαλβέρδε…

· Εγώ, πάντως, θα ήθελα να μπει και μία δεύτερη, του Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί αυτό που κάνει μέσα στη διετία, υπό τέτοιες συνθήκες, εντελώς εχθρικές, δεν είναι μικρό πράγμα. Μακάρι να το φτάσει ως το τέλος και να πάρει ό,τι του αξίζει. Γιατί και σε αυτόν και στην ομάδα και σε όλο το κλαμπ αξίζει…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube