Ποια είναι η πρώτη μεταγραφή του Πέδρο Άλβες από τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό; Ένας συμπατριώτης του που θα αναλάβει ως υπεύθυνος σκάουτινγκ του συλλόγου!

Ο λόγος για τον Λουίς Γκιμαράες, που έφυγε από τη Μορεϊρένσε για να συνεργαστεί στους «ερυθρόλευκους» με τον Πέδρο Άλβες και φυσικά με τον Καρβαλιάλ. Ο Λουίς Γκιμαράες ήταν σκάουτερ δύο χρόνια (από το καλοκαίρι του 2016 ώς το καλοκαίρι του 2018) στην Ντεσπορτίβο Τσάβες της Α΄κατηγορίας του πορτογαλικού ποδσφαίρου. Και από το 2018 έως τώρα ήταν στη Μορεϊρένσε, ως σκάουτερ αρχικά και στη συνέχεια για μία σεζόν (2021-22) ως αθλητικός διευθυντής, με την μικρομεσαία αυτή πορτογαλική ομάδα να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στην Α΄κατηγορία, με εξαίρεση την περσινή σεζόν, στην οποία ήταν στη Β΄και κέρδισε την άνοδο ως πρώτη στη βαθμολογία.

• Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πέδρο Άλβες έχει ήδη φέρει από χθες στο Ρέντη άλλους ένα-δύο Πορτογάλους, προκειμένου να ενισχύσουν το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, στο οποίο αυτή την στιγμή δουλεύουν ο γιός του Κορδόν (Χάιμε), ο Γιάννης Θεοδώρου και ο Σίμος Χάβος. Είναι φανερό ότι ο νέος αθλητικός διευθυντής του συλλόγου θεωρεί πως το τμήμα σκάουτινγκ θέλει αναδιοργάνωση και για την ακρίβεια αναβάθμιση.

• Παρεμπιπτόντως, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού πριν λίγες ημέρες ο Χουάν Ιγκνάθιο Ναβάρο εμφανίζονταν ως chief scout, αλλά πλέον είναι πάλι τοποθετημένος στο οργανόγραμμα με την θέση την οποία κατείχε από το καλοκαίρι, δηλαδή ως βοηθός αθλητικού διευθυντή-απλά τότε ήταν του Αντόνιο Κορδόν και τώρα του Πέδρο Άλβες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube