· Τι μου έμεινε από το χθεσινό τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο εξωτερικό;

· Η σκηνή που ο Χριστοδουλόπουλος σε μία διακοπή του αγώνα πάει στον Ανσαριφάρντ και με ωραίο τρόπο του ζητάει να ηρεμήσει και να καλμάρει λίγο, αφού λίγο νωρίτερα τον είχε δει μέσα στα νεύρα, επειδή του είχε ζητήσει μία πάσα ο Φετφατζίδης, σε φάση που ο Καρίμ προτίμησε να σουτάρει. Προσέξτε, ο παίκτης που είχε βγάλει ωραία την μπάλα στη συγκεκριμένη φάση προς τον Πέρση σέντερ φορ ήταν ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος.

· Ο Λάζαρος παίρνει πρωτοβουλίες σαν να είναι παλιός στην ομάδα, παρότι βρίσκεται ένα μήνα με τους νέους συμπαίκτες του. Είναι όμως έμπειρος παίκτης και βγάζει προσωπικότητα. Τέτοιου είδους δε «κινήσεις» όχι απλά χρειάζονται, αλλά επιβάλλονται για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, κομμάτι στο οποίο ο σύλλογος είχε μεγάλο πρόβλημα την περασμένη σεζόν.

· Παρεμπιπτόντως, ήταν και…αποδοτική! Μετά από ένα διάστημα μίας έλλειψης συνεργασίας των δύο παικτών μέσα στο παιχνίδι, του Ανσαριφάρντ και του Φετφατζίδη εννοώ (που βέβαια μπορεί να ήταν και συγκυριακή η, να οφείλεται στο ότι έπαιζαν για μόλις δεύτερη φορά μαζί), προς το τέλος του φιλικού είδαμε τον Φέτφα να βγάζει τον Καρίμ σε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ με μία πολύ έξυπνη κάθετη ασίστ, αλλά και τον Καρίμ σε φάση που μπορούσε να μπει στην περιοχή και να σουτάρει, να σπάει την μπάλα πίσω στον Φέτφα, άσχετα αν αυτός έχασε το κοντρόλ και χάθηκε μία καλή ευκαιρία δημιουργίας φάσης.

· Με την ευκαιρία δύο λόγια για τους τρεις αυτούς παίκτες με αφορμή το χθεσινό φιλικό.

· Ο Λάζαρος είναι φανερό ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό. Τα οφθαλμοφανή είναι το γκολ που έβαλε μπαίνοντας στη φάση, το δοκάρι που είχε με την φοβερή κανονιά από το φάουλ (παρόμοιο με εκείνο στον Καπίνο στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 ήταν!) κι η ευκαιρία που έχασε σουτάροντας πάνω σε αντίπαλο από πολύ καλή θέση (από έξοχη πάσα του…Φετφατζίδη). Αλλά το σωστό είναι να δούμε τα τόσα σωστά πράγματα που κάνει ο Λάζαρος:

Τι ωραία αλλάζει το παιχνίδι από αριστερά στα δεξιά…πώς συγκλίνει από πλάγια για να κάνει το σουτ η, την κάθετη πάσα…πώς πιέζει, μαρκάρει, κλέβει μπάλες…Πώς ψάχνει τις συνεργασίες με τον μπακ που είναι πίσω του (χθες ο Κούτρης)…πώς χώνεται για το γκολ όταν ο άλλος εξτρέμ κάνει τη σέντρα (για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι να την καρφώσει στα δίκτυα από πολύ κοντά, σε μία τέτοια σέντρα του Πάρντο)…

· Ο Ανσαριφάρντ είναι αλήθεια ότι έβγαλε ένα εκνευρισμό, ίσως γιατί ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του έχοντας κάνει λίγο από την προετοιμασία, ίσως γιατί είναι σε διαδικασία παίκτη «υπό μεταγραφή». Φάνηκε μία ανετοιμότητα του στα πρώτα λεπτά, σε ένα κοντρόλ που έχασε και στο πόσο εύκολα κόπηκε στην αντίπαλη περιοχή.

Μόνο που στεκόμαστε όλοι στα γκολ που έχασε-ας δούμε ότι για να τα χάσει, μπήκε σε τέσσερις φάσεις για γκολ (στην πρώτη τον πρόλαβε ο στόπερ με σωτήριο τάκλιν πριν την προβολή του, στη δεύτερη είχε κακό τελείωμα, στην τρίτη είχε πολύ καλύτερο αλλά πάλι άστοχο και στην τέταρτη νικήθηκε από τον γκολκίπερ). Και το πρώτο που πρέπει να κάνει ο καλός φορ-και τέτοιος είναι ο Καρίμ-είναι να μπαίνει στις φάσεις. Κι από εκεί και πέρα, μαθηματικά θα έρθουν και τα γκολ.

· Ο Φετφατζίδης επιτέλους χθες είχε την αγωνιστική έκρηξη που όλοι περιμέναμε. Σε ρόλο Νο 10, όπως επιτάσσει κι ο αριθμός της φανέλας που πήρε, έδειξε πολύ απλά ότι έχει και τα προσόντα και τα κότσια να την τιμήσει. Όσο περνούσε η ώρα κι έβρισκε ρυθμό, γινόταν και πιο μεστός στο παιχνίδι του. Πέρασε πάσες για γκολ, πήρε προσωπικές ενέργειες, είχε καλές συνεργασίες, ξεκίνησε ωραίες αντεπιθέσεις, είχε επικίνδυνα στημένα κι ήταν και μαχητής, έμπαινε στη φωτιά. Κι αν σε τουλάχιστον δύο-τρεις στιγμές του έδιναν τη σωστή πάσα οι συμπαίκτες του, θα μπορούσε να έχει κι ο ίδιος φάσεις για γκολ. Όμως, είναι και θέμα χημείας-τώρα μαθαίνουν ο ένας τον άλλο.

· Μόνο που πρέπει να προσέξει ορισμένα πράγματα: δημιουργικά να ενεργεί πιο γρήγορα, να μην πουλάει την μπάλα στον άξονα και να είναι πιο συνεπής αμυντικά όταν παίζει στα άκρα. Μία φάση των Τούρκων βγήκε από δικό του λάθος, ενώ στο γκολ τους στο 90’, που ακυρώθηκε ως οφσάϊντ σε απολύτως οριακή φάση, είχε αφήσει εντελώς μόνο του τον Μασούρα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube