· Με τέτοια θλίψη που προκαλεί όλο αυτό το σκηνικό αίσχους του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά κι απ΄ όσα εξελίσσονται για τον τελικό του Κυπέλλου, επειδή κάποιοι «έτσι γουστάρουν» και «το παιχνίδι θα το κάνουν όποτε θέλουν αυτοί», ειλικρινά θα ήθελα εδώ να γράψω δύο πράγματα επί αγωνιστικού, με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, προχθές το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Να αλλάξουμε λίγο κλίμα, δεν το μπορώ άλλο το θλιβερό.

· Την Κυριακή λοιπόν είδαμε έναν Ολυμπιακό, που στα πρώτα 20 λεπτά, οπότε και καθάρισε το ντέρμπι, έπαιξε πραγματικά ένα άλλο ποδόσφαιρο, ποιοτικού, ευρωπαίκού επιπέδου. Ένα μοντέρνο ποδόσφαιρο, στριμώχνοντας απίστευτα την αντίπαλο του, βάζοντας την στα καρέ της και καταφέρνοντας το ένα κτύπημα μετά το άλλο. Ένα 20λεπτο με εφτά τελικές (!!!), δηλαδή μία ανά τρία λεπτά και όλες φάσεις για γκολ!!!

· Η αλήθεια είναι ότι και στο άλλο 3-0 στο Καραϊσκάκη, επί του Παναθηναίκού, πριν λίγες εβδομάδες, ο Ολυμπιακός επίσης είχε προηγηθεί με 2-0 στο 20λεπτο! Όπως ακριβώς τώρα και με την ΑΕΚ-και τότε μάλιστα είχε κάνει πάλι ένα γκολ προς το τέλος του αγώνα, όπως και τώρα, με αποτέλεσμα το ίδιο σκορ στα δύο αυτά εντός έδρας ντέρμπι. Μόνο που εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε μία μεγάλη διαφορά με αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

· Τότε ο Ολυμπιακός απλά είχε εκμεταλλευθεί τις δύο ευκαιρίες που είχε κι έβαλε δύο γκολ στα πρώτα λεπτά στον Παναθηναϊκό, που δεν είχε μπει άσχημα στο ματς κι είχε μάλιστα και τρεις ευκαιρίες να σκοράρει κι ο ίδιος σε αυτό το διάστημα του πρώτου 20λεπτου. Τώρα, ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 20 λεπτά την έλιωσε την ΑΕΚ. Την κατανίκησε με κάθε τρόπο.

· Κατ΄ αρχάς είδαμε μία ομάδα, τον Ολυμπιακό, που την στιγμή κατά την οποία είχε την μπάλα ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, οκτώ παίκτες της ήταν στο μισό γήπεδο της ΑΕΚ! Και οι τρεις κυνηγοί και οι τρεις χαφ και οι δύο μπακ! Κι ακόμη κι ο ένας στόπερ μάρκαρε τον φορ της ΑΕΚ πολύ ψηλά, στη σέντρα, με τον άλλο στόπερ να μένει λίγο πιο πίσω. Τέτοιο αγωνιστικό «πνίξιμο» αντίπαλης ομάδας είναι πραγματικά σπάνιο να συμβεί σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος!

· Οι εφτά ευκαιρίες-τελικές του Ολυμπιακού έγιναν με κάθε τρόπο. Με πίεση ψηλά, με φάουλ, με δουλεμένες φάσεις, με κόρνερ, με στιγμές ευφυίας! Τα χάϊλαϊτς λένε πολλά!

· Δείτε το γκολ του Βαλμπουενά (1.08). Ο Καμαρά σημάδεψε τον Φορτούνη, που κινούνταν σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή της ΑΕΚ κι αυτός την γύρισε με το κεφάλι στον σκόρερ. Δεν ήταν κάτι τυχαίο. Ακριβώς τέσσερα λεπτά πριν, ήταν ο Γκιγιέρμε (0.35) που σε ίδια ακριβώς φάση είχε σημαδέψει πάλι στην ίδια θέση τον Φορτούνη! Μόνο που τότε ένας αμυντικός της ΑΕΚ είχε προλάβει κι είχε διώξει την ύστατη στιγμή, με την μπάλα να καταλήγει όμως ξανά στον Βαμπουενά κι απλά εκείνος να αστοχεί, με τον γκολκίπερ εκτός εστίας. Ήταν δύο ευκαιρίες καρμπόν, από δουλεμένες φάσεις-η μία έγινε γκολ κι η άλλη όχι.

· Σκεφθείτε (0.12) την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, μόλις στα 25 δευτερόλεπτα!!! Με τον Τσιντώτα, να διώχνει την μπάλα άσχημα προς τον Ραντζέλοβιτς κι αυτός να δίνει την ασίστ στον Ελ Αραμπί που αστόχησε σε μία απίστευτη χαμένη φάση. Βεβαίως κι έκανε λάθος ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, αλλά αν δεν ήταν τόσοι παίκτες του Ολυμπιακού τόσο ψηλά και κοντά στην περιοχή του, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Ήταν το σχέδιο λοιπόν τέτοιο, να οδηγήσει την ΑΕΚ σε λάθη. Προσέξτε: όταν ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή (4.13), εκεί γύρω στο 70’, ξαναπίεσε την ΑΕΚ ψηλά, σκόραρε ξανά με τον ίδιο τρόπο! Με τον Μαντί Καμαρά να κλέβει την μπάλα από τον Σιμόες, αρχίζοντας ο ίδιος τη φάση, αλλά και τελειώνοντας την ο ίδιος, με το γκολ.

· Σκεφθείτε τα κτυπήματα του Βαλμπουενά στα στημένα. Φαρμάκι! Φαρμάκι (0.24) το φάουλ στο κεφάλι του Ελ Αραμπί, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά. Φαρμάκι (2.03) το κόρνερ στο κεφάλι του Σισέ, με τον Τσιντώντα να είναι τυχερός γιατί η μπάλα πήγε πάνω του. Κι ο Ολυμπιακός κέρδιζε βεβαίως συνεχώς φάουλ και κόρνερ γιατί πίεζε συνεχώς, με οκτώ παίκτες κάτω από τη σέντρα! Ακόμη και το 1-0 ξεκίνησε από φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού.

· Σκεφθείτε την κατάθεση κλάσης των παικταράδων Ελ Αραμπί και Φορτούνη! Στην πρώτη περίπτωση (1.50) ο Σα πανέξυπνα με βολέ 60 μέτρων βρήκε τον Αραμπί κι εκείνος κατέβασε την μπάλα με δεξιοτεχνικό τρόπο, δίνοντας παράλληλα κι ασίστ στον Ραντζέλοβιτς, που όμως λάθεψε και σούταρε στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στη δε δεύτερη περίπτωση (2.23) ο Φορτούνης παίρνοντας την πάσα του Καμαρά από το διώξιμο του Σισέ, έβγαλε «χωρίς να βλέπει» μία πάσα 45 μέτρων για γκολ στον Ραντζέλοβιτς, την οποία βλέπουμε μόνο από παίκτες επιπέδου Ντε Μπρόϊνε! Κι ο Σερβάκος την τέλειωσε τη φάση με μοναδικό τρόπο!

· Αυτό το 20λεπτο, ήταν ένα 20λεπτο αγωνιστικού μεγαλείου του Ολυμπιακού! Ο δημιουργός αυτής της πολύ καλής ομάδας, που σε τέσσερα ματς φέτος με την ΑΕΚ έκανε σκορ 7-1, λες και ήθελε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος να βάλει την σφραγίδα της πλήρους, απόλυτης, αδιαμφισβήτητης ανωτερότητας του Ολυμπιακού. Κι ήταν αρκετά 20 λεπτά για να μπει πράγματι η σφραγίδα!...

Άσχετο: Όχι μωρέ, δεν έχει καμία ευθύνη η ΑΕΚ για την κωμωδία-τραγωδία του τελικού του Κυπέλλου. Προτείνει ο Ολυμπιακός να γίνει ο τελικός στο ίδιο το γήπεδο της, στο ΟΑΚΑ!-αφού η AEK θέλει να γίνει ο τελικός, γιατί δεν δέχεται;…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1283889144733859847

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube