Με 1/3 κύλησε η χθεσινή μέρα για τη στήλη με τις επιλογές -υψηλού ρίσκου- του Λουκά Χατζή. Άλλη μια βραδιά Champions League για την 1η αγωνιστική των γκρουπ η αποψινή και δεν μπορούμε να απέχουμε.

Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00): Αρχίζουμε από το σημαντικότερο (μαζί με το Λίβερπουλ-Μίλαν) παιχνίδι της μέρας. Αναμέτρηση ανάμεσα στα φαβορί του 4ου ομίλου (Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σέριφ Τίρασπολ οι άλλες δύο).

Οι πρωταθλητές Ιταλίας προέρχονται από την πρώτη φετινή απώλεια βαθμών, καθώς την περασμένη Κυριακή (12/9) έμειναν στο 2-2 φιλοξενούμενοι από τη Σαμπντόρια. Είχαν προηγηθεί 2/2 νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Με τον Σιμόνε Ιντζάγκι πλέον στον πάγκο τους, οι «νερατζούρι» θέλουν καταφέρουν ότι δεν μπόρεσαν στις δύο τελευταίες παρουσίες τους στους ομίλους του Champions League: Να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Σε καλή κατάσταση -βάσει αποτελεσμάτων- η Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη, η αγωνιστική της εικόνα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Προέρχεται από 3/4 νίκες στη La Liga, τελευταίο της τρίποντο εκείνο επί της Θέλτα (5-2, 12/9). Δεν ήταν καλό στο πρώτο μέρος το σύνολο του Κάρλο Ανσελότι, ωστόσο οι Μπενζεμά (τρία γκολ και μία ασίστ) και Βινίσιους (ένα τέρμα) βγήκαν μπροστά δίνοντας την, εντυπωσιακή τελικά, νίκη στην ομάδα τους. Στον πίνακα των σκόρερ και το όνομα του νέου μεγάλου μεταγραφικού αποκτήματος των «μερένχες», Καμαβινγκά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την Ίντερ -πέρα φυσικά τον Κρίστιαν Έρικσεν- θα απουσιάσει και ο Σένσι, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Σαμπντόρια, ενώ είναι αμφίβολος και ο Μπαστόνι. Από την άλλη, ο Ανσελότι έχει να διαχειριστεί πιο σημαντικές απουσίες, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τόνι Κρόος, Γκάρεθ Μπέιλ, Ντάνι Θεμπάγιος και Μαρσέλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων της περυσινής σεζόν, με τη Ρεάλ να επικρατεί σε αμφότερες τις αναμετρήσεις (3-2 εντός έδρας και 2-0 εκτός) και να τερματίζει στην πρώτη θέση (10β.), εν αντιθέσει με την Ίντερ που κατέληξε τελευταία (6β.).

Η πρότασή μου για το παιχνίδι είναι το 1Χ + Over 1,5, το οποίο κυμαίνεται σε αποδόσεις κοντά στο 1,80: Η Ίντερ θέλει να αντιδράσει μετά το «Χ» με τη Σαμπντόρια, επιθυμεί διακαώς να αφήσει πίσω της τις πρόσφατες αποτυχημένες προσπάθειες και να προκριθεί στους «16» του θεσμού, τη στιγμή που θα έχει και τη δύναμη της έδρας της. Ψάχνει ακόμη τα πατήματά της η Ρεάλ. Σύμφωνοι, παίρνει τα αποτελέσματα, ενώ και η φανέλα της ζυγίζει «τόνους» στο Champions League. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι οι «νερατζούρι» μπορούν να αντέξουν απόψε, κάνοντας ένα καλό «μπάσιμο» στον όμιλο. Σε συνδυασμό με την επίτευξη δύο γκολ και πάνω, κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσουν αμφότερες οι ομάδες.

Κλαμπ Μπριζ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, 1ος όμιλος): O Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με την Παρί στο Champions League! Μάλιστα, είναι πιο πιθανό από ποτέ να δούμε για πρώτη φορά στη σεζόν την τριάδα Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ να αγωνίζεται στην ίδια ενδεκάδα. Οι Παριζιάνοι έχουν εκκινήσει με 5/5 στη Ligue 1. Ωστόσο, κακά τα ψέματα, στόχος της διοίκησης Αλ-Κελαϊφί με την απόκτηση της φετινής αρμάδας αστέρων είναι η κατάκτηση του Champions League.

Στο... ψητό: Το να σκοράρει ο Μέσι στο παιχνίδι το βρίσκουμε σε απόδοση του 1,75. Θα έχει τις ευκαιρίες του κόντρα στην Μπριζ, θα θέλουν να τον φτιάξουν οι συμπαίκτες του, αλλά και ο ίδιος να αρχίσει την παρουσία του στην κορυφαία διοργάνωση με τη νέα του ομάδα με ένα γκολ, το πρώτο του γενικά με τους Παριζιάνους. Αρκετά τίμια η απόδοση του 1,75.

Συνοπτικά οι προτάσεις μου:

Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης: 1X + Over 1,5 γκολ
Κλαμπ Μπριζ-Παρί Σεν Ζερμέν: Να σκοράρει ο Λιονέλ Μέσι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube