Στοίχημα

Οι στοιχηματικές προτάσεις της ημέρας: Νωπές οι μνήμες από την «8αρα» της Μπάγερν στην Μπαρτσελόνα

Πρεμιέρα κάνει απόψε το Champions League, με τη διεξαγωγή των οκτώ πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των ομίλων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Επιτέλους αρχίζει το Champions League! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη κάνει πρεμιέρα απόψε με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης να ξεκινούν το ταξίδι τους με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. 32 μονομάχοι, αρκετά φαβορί, ακόμα περισσότερα αουτσάιντερ περιμένουν στη γωνία για να κλέψουν λίγη από τη... λάμψη των μεγάλων και να κάνουν μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον θεσμό.

Απόψε, διεξάγονται οκτώ αναμετρήσεις στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για τους ομίλους 5-8.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου (21:45): Αναμφίβολα το παιχνίδι που τραβάει πάνω του όλα τα φώτα δεν είναι άλλο από τη μεγάλη μάχη στο «Καμπ Νου». Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου τίθενται αντιμέτωπες στην Ισπανία για τον πέμπτο όμιλο – όπου συμμετέχουν ακόμα Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου – με τις μνήμες να είναι ακόμα... νωπές μετά την τελευταία τους συνάντηση και το ντροπιαστικό για τους «μπλαουγκράνα» 8-2 από τους Βαυαρούς τον Αύγουστο του 2020 για τα προημιτελικά του θεσμού.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στην Μπαρτσελόνα μετά από ακριβώς 13 μήνες. Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν αποχώρησαν από τον σύλλογο, όπως και οι Βιδάλ και Σεμέδο που ήταν βασικοί σε εκείνη την αναμέτρηση. Η μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει ο σύλλογος έχει αλλάξει πλήρως το αγωνιστικό προφίλ των Καταλανών το τελευταίο διάστημα. «Όαση» της φετινής Μπάρτσα δεν είναι άλλος από τον νεοφερμένο Ντεπάι, ο οποίος μετράει δύο γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Από την άλλη, οι Γερμανοί δείχνουν και φέτος ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Η μετάβαση της τεχνικής ηγεσίας από τον Φλικ στον Νάγκελσμαν κύλισε ανώδυνα, με τους Βαυαρούς να πηγαίνουν εξαιρετικά σε αυτά τα πρώτα έξι επίσημα παιχνίδια της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (5-1-0), έχοντας κατακτήσει και το Σούπερ Καπ επί της Ντόρτμουντ (3-1). Το Σάββατο πέρασαν με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Λειψίας με σκορ 4-1, παιχνίδι στο οποίο ο Ρόμπερτ Λέβαντοφσκι βρήκε δίχτυα για 17ο συνεχόμενο επίσημο ματς του συλλόγου!

Η αγωνιστική εικόνα των ομάδων στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και οι ποιότητα που διαθέτουν στο ρόστερ με οδηγούν στο διπλό. Περιμένω ανοικτό παιχνίδι με καλό ρυθμό, ωστόσο θα αποφύγω να ποντάρω στα γκολ. Ως ειδικό στοίχημα μπορούμε να ποντάρουμε στο να σκοράρει ο Λεβαντόφσκι.

Λιλ-Βόλφσμπουργκ (21:45): Κοιτώντας τους ομίλους του φετινού Champions League δεν μπορείς παρά να σταθείς στο 7ο γκρουπ, όπου συμμετέχουν οι Λιλ, Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ. Ένας όμιλος για πολλούς... αντιεμπορικός λόγω της απουσίας ενός μεγάλου ονόματος. Ωστόσο, παράλληλα δεν παύει να είναι ίσως και ο πιο αμφίρροπος όμιλος της διοργάνωσης, αφού και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις τις δύο πρώτες θέσεις.

Μετά το περσινό «θαύμα» και την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος από την Παρί, η Λιλ ξεκινάει την περιπέτειά της στην Ευρώπη με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία. Με εξαίρεση την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Γαλλίας στις αρχές Αυγούστου, οι «λιλουά» παρουσιάζουν απογοητευτικό πρόσωπο. Ενδεικτικό είναι πως μετά το πέρας πέντε αγωνιστικών στη Ligue 1 βρίσκονται στη 12η θέση με μόλις μία νίκη (1-2-2), έχοντας δεχθεί ήδη 11 γκολ! Με το... καλημέρα της σεζόν, έχουν μαζευτεί τα πρώτα «σύννεφα» πάνω από τον προπονητή Γκουβερνέκ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου από τον Ιούλιο.

Από την άλλη, η Βόλφσμπουργκ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, ούσα στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος με το απόλυτο των νικών μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών. Με «όπλο» - παραδόξως - την καλή της άμυνας (μόλις ένα γκολ έχει δεχθεί σε αυτό το διάστημα) φιγουράρει στην πρώτη θέση της Bundesliga. Βέβαια το πρόγραμμά της ήταν αρκετά εύκολο, καθώς εκτός από τη Λειψία (νίκη 1-0), είχε να αντιμετωπίσει τις δύο νεοφώτιστες, Μπόχουμ και Γκρόιτερ Φιρτ, αλλά και τη 16η της βαθμολογίας Χέρτα Βερολίνου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι δύο ομάδες έρχονται στην πρεμιέρα των ομίλων από τελείως διαφορετική βάση και με μεγάλο κοντράστ στην ψυχολογία. Στα μάτια μου πρόκειται για δύο ισοδύναμες ομάδες που βάσει λογικής βρίσκονται ένα... σκαλί πιο κάτω από τη Σεβίλλη στον όμιλο. Οι «λύκοι» δεν είναι καμιά ομάδα φόβητρο, ούτε το μεγαθήριο που μπορεί να τρομάξει τη Λιλ, η οποία ψάχνει αγωνιωδώς μια πειστική εμφάνιση και νίκη ώστε να επιστρέψει η ηρεμία στις τάξεις της. Σε τόσο υψηλές τιμές που βρίσκεται ο άσος αξίζει το ρίσκο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 2 (2.00)
Πρώτος σκόρερ Λεβαντόφσκι (3.60)
Λιλ-Βόλφσμπουργκ 1 (2.90)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu