· Το ποδόσφαιρο εποβραβεύει, αλλά και τιμωρεί. Επιβραβεύει, όποιον ακολουθεί και σέβεται τους κανόνες του. Και τιμωρεί, όποιον δεν ακολουθεί και σέβεται τους κανόνες του.

· Πώς μου ήρθε η διάθεση για…αμπελοφιλοσοφία; Αφορμή, η κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος από τη Ρεάλ Μαδρίτης κι όχι από την Μπαρτσελόνα. Και θυμηθείτε τι είχα γράψει εδώ την ίδια ημέρα της απόλυσης του Ερνέστο Βαλβέρδε.

· Επί λέξη σημείωνα, λοιπόν, «με τον Ερνέστο, τουλάχιστον το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε και φέτος, τρίτη σερί σεζόν…Τι να πω, αν το πάρει φέτος η Μπαρτσελόνα με τον Κίκε Σετιέν, θα ξεχάσουμε κι ό,τι ξέραμε». Και, βέβαια, δεν έγραφα καμία εξυπνάδα. Ούτε ήμουν μάντης. Απλά, ξέρω ότι δεν μπορείς να πηγαίνεις κόντρα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να του πηγαίνεις πρίμα. Κι η Μπαρτσελόνα, διώχνοντας τον Βαλβέρδε, πήγε κόντρα στο ποδόσφαιρο. Και τώρα πολύ απλά τιμωρήθηκε. Είχε ένα προπονητή που της είχε πάρει δύο κολλητά πρωταθλήματα και στο τρίτο πρωτάθλημα την είχε στην πρώτη θέση, ισόβαθμη της Ρεάλ, ακριβώς στο φινάλε του α΄ γύρου. Τον έδιωξε χωρίς κανένα λόγο και τι κατάφερε; Να τερματίσει τώρα εφτά βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ, χάνοντας πανηγυρικά τον τίτλο. Καλά κρασιά.

· Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Το ίδιο θα φερθεί και στην Μπάρτσα, το ίδιο θα φερθεί και στον Ολυμπιακό!

· Πρόπερσι δεν ήταν που ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή (Γκαρθία αντί Λεμονή) Γενάρη μήνα, ενώ ήταν πρώτος στη βαθμολογία, με το φινάλε του α΄ γύρου, ένα πόντο πάνω από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ; Τι έγινε στο τέλος; Τερμάτισε με το ζόρι τρίτος, ένα πόντο πάνω από τον τέταρτο Ατρόμητο, 13 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ κι εφτά πόντους πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, παρότι μάλιστα τον νίκησε άνευ αγώνα στην Τούμπα!

Πέρσι δεν ήταν που ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ; Αντιθέτως με το τι ιστορικά έκανε, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός κράτησε τον προπονητή με τον οποίο δεν πήρε τον τίτλο-κι ούτε καν το Κύπελλο, μένοντας έξω από τη Λαμία. Και φέτος επιβραβεύτηκε-πήρε το πρωτάθλημα, διεκδικεί το νταμπλ και ζει ακόμη το όνειρο της Ευρώπης…

· Τέλος πάντων, τώρα με τον Βαλβέρδε θυμήθηκα και τον Φουστέρ! Τι παιδί-διαμάντι αυτό! Δουλεύει τώρα στις υποδομές της Βαλένθια (άρα δεν έχει κανένα λόγο να κολακεύει τον Ολυμπιακό) κι έδωσε μία εκπληκτική συνέντευξη σήμερα στην lasprovincias.

Τη διάβασα και με συγκίνησε ο άτιμος με όσα είπε για τον κόσμο του Ολυμπιακού! «…Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μου έδιναν μεγάλη δύναμη. Αυτοί με έκαναν αρχηγό του Ολυμπιακού. Το πάθος του κόσμου, σε κάνει να πετάς στον αγωνιστικό χώρο. Τραγουδούν για 90 λεπτά. Σηκωνόταν η τρίχα μου όταν τραγουδούσαν για μένα η, όταν ολόκληρο το γήπεδο φώναζε το όνομα μου. Αυτό είναι που παίρνω περισσότερο μαζί μου. Περισσότερο κι από τους τίτλους, που εκτιμούν τη δουλειά σου. Κι εγώ ήμουν πάντοτε ένας παίκτης που τα έδινα όλα και δεν τα παρατούσα ποτέ»!

· Και αφού γράφω σήμερα περί Ισπανίας,πάντοτε σε σχέση με τον Ολυμπιακό, επιτέλους ο Μιγκέλ Γκερέρο άνοιξε λογαριασμό με τη Λεγανές! Πέτυχε χθες ένα πολύ ωραίο γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 80ο λεπτό, στο διπλό της ομάδας της Μαδρίτης επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0)! Ήταν το παρθενικό του στην επιστροφή του στην Πριμέρα! Ενώ έπαιζε καλά κι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του (εννιά παιχνίδια βασικός και τρία αλλαγή), δεν του κάθονταν οι φάσεις. Χθες, όμως, παρότι έπαιξε αλλαγή και μπήκε στο 60’, το έκανε το γκολάκι κι η Λεγανές (του Μήτσου Σιόβα) ελπίζει να κάνει το θαύμα και να σωθεί τελευταία αγωνιστική!



· Ο Γκερέρο παίζει δανεικός στη Λεγανές, που έχει οψιόν αγοράς του. Μένοντας στην Α΄κατηγορία, είναι πολύ πιθανό να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό. Σε υποβιβασμό της όμως δεν θα είναι το ίδιο εύκολο. Να θυμίσω ότι ο 30χρονος Ισπανός έπαιζε μία διετία στη Λεγανές κι όταν έμεινε ελεύθερος, το καλοκαίρι του 2018, τον είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Άσχετο: πλάκα πλάκα, δεν θα απέκλεια να έχουμε ψηφοφορία 4-0 για τον νέο, ξένο αρχιδιαιτητή! Να ψηφίσουν δηλαδή το ίδιο όνομα, π.χ. τον Κλάντεμπεργκ, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ. Άλλωστε, οι τρεις έτσι κι αλλιώς τον ίδιο θα ψήφιζαν!…Οπότε, τι νόημα θα έχει κιόλας ο Ολυμπιακός να ψηφίσει τον άλλο;…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277255435670761478

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube