Το πλάνο της για την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων απέστειλε η FIBA σε όλες τις ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης της Ευρώπης και ενημέρωσε ήδη σχετικά αρκετούς συλλόγους (ανάμεσά τους Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ).

Το σχέδιο προβλέπει δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την κατάργηση του Eurochallenge, ενώ για την Ευρωλίγκα προβλέπονται εννιά εναλλακτικές επιλογές για το σύστημα διοργάνωσης (τέσσερις θεωρούνται οι επικρατέστερες), όπως και δύο για το Eurocup, που θα εξαρτηθούν από τις απόψεις των ομάδων, των λιγκών και των οικονομικών δεδομένων.

Η FIBA έχει σαν προτεραιότητα την καθιέρωση από το 2017 προκριματικών για τις διεθνείς διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ) και επικρατέστερο σενάριο είναι να δημιουργηθεί μια λίγκα με 16-20 ομάδες που θα παίζουν όλες μεταξύ τους και θα ολοκληρώνεται με Final Four.

Το δέλεαρ που προσφέρει η FIBA στις ομάδες είναι σημαντικά αυξημένα έσοδα σε σχέση με την Ευρωλίγκα, ενώ υπάρχει σκέψη για επέκταση της διοργάνωσης στη Μέση Ανατολή και σε χώρες όπως Λίβανο, Κατάρ, Ιράν και Ιορδανία, όπου το χρήμα ρέει άφθονο, αλλά και χώρες της Βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο). Τέλος, υπάρχει στα σκαριά και μια διοργάνωση που θα φέρνει αντιμέτωπες τις κορυφαίες ομάδες από ΝΒΑ, Ευρωλίγκας, Αμερικής (εκτός ΝΒΑ) και Ασίας.

Ιδού το έγγραφο:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Nunn... better: Έγραψε ιστορία στη Euroleague με 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο ο Αμερικανός!

«Έδειξε πόσο έλειψε ο Ναν - Παναθηναϊκός με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας»: Το σχόλιο Πετρίδη για το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη

Μαρτίνεθ: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες - Ελίτ παίκτης ο Ναν»

Μήτογλου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μεγάλη νίκη, έχουμε περιθώρια βελτίωσης - Δεν κατάλαβα πότε έβαλε 25 πόντους ο Ναν»

Ναν: «Σας είχα πει ότι ο MVP είναι εδώ - Με βοήθησε με τις αλλαγές ο Ομπράντοβιτς»

Ομπράντοβιτς για Ναν: «Αγαπάει το μπάσκετ, δουλεύει σκληρά - Χρειάζεται υπομονή, έχει περισσότερα ματς από προπονήσεις»

Θύμισε... Γιόκιτς με φοβερά νούμερα ο Λεσόρ: «Δεν είμαι κουρασμένος, αυτή είναι η δουλειά μας»

Συστήθηκε ξανά με απίθανη εμφάνιση ο Ναν: «Μεγάλη νίκη, βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο»

Μαρτίνεθ: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες στην παράταση, δεν έπρεπε να στείλουμε Ναν-Φρανσίσκο στις βολές»

Ομπράντοβιτς: «Παίξαμε καλά στην επίθεση, πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα - Όλοι ξέρουμε την ποιότητα του Ναν»