Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε την Κυριακή το απόγευμασε ένα καθολικό ιερέα, χτυπώντας τον βάναυσα με τσεκούρι, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσε να ανατινάξει εκατοντάδες προσκυνητές σε εκκλησία της Ινδονησίας. Ο 60χρονος ιερέας τελούσε λειτουργία την ώρα που ο 18χρονος τζιχαντιστής έσπευσε προς το ιερό, προκειμένου να ανατιναχθεί, ευτυχώς χωρίς επιτυχία.

Όταν όμως είδε ότι η βόμβα δεν ανατινάχθηκε, έβγαλε ένα τσεκούρι και έκοψε το χέρι του ιερέα της μονής, στα βόρεια της ινδονησιακής επαρχίας Σουματέρα Ουτάρα.



Το εκκλησίασμα στη συνέχεια παρενέβη και κατάφερε να πάρει το τσεκούρι από τον έλεγχό του, και να τον ακινητοποιήσει μέχρι που η αστυνομία έφτασε.

Η αστυνομία βρήκε την ταυτότητά του και μια εικόνα της σημαίας του ISIS ζωγραφισμένη με το χέρι.



Ο νεαρός φανατικός είπε επίσης στην αστυνομία ότι δεν δούλευε μόνος του.

«Κάποιος προσπάθησε να σκοτώσει τον ιερέα με την πρόφαση ότι ήθελε να παρακολουθήσει τη λειτουργία της εκκλησίας και προσπάθησε να ανατινάξει κάτι, σαν πυροτέχνημα, αλλά το πυροτέχνημα δεν εξερράγη, μόνο έβγαλε καπνούς», είπε ο επικεφαλής ντετέκτιβ Nur Fallah.

Ο ιερέας τραυματίστηκε ελαφρά και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο σημείο όπου συνέβη.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια σειρά επιθέσεων εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων και άλλων στην Ινδονησία, την χώρα με τους περισσότερους μουσουλμάνους στον πλανήτη.


Πηγή; Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπών η Μαρία Καρυστιανού

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»