Στο δυναμικό του Ηρακλή ανήκει επίσημα από σήμερα (19/07) ο Βασίλης Χρηστίδης.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ (2.08) δεσμεύτηκε με μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο με τον «Γηραιό», με το οποίο, μετά την προ ετών συνεργασία του με Άρη και ΠΑΟΚ, εντάσσεται στη λίστα των παικτών που σύναψαν επαγγελματική συνεργασία και με τους τρεις «μεγάλους» της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.

Γεννημένος στις 10 Ιουλίου του 1998 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 2,08 μ. και αγωνίζεται ως center και power forward.

Έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον ΜΑΣ Μαντουλίδη απ’ όπου τον απέκτησε ο Άρης, με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 τη σεζόν 2016-2017, σε ηλικία 18 ετών. Με τη φανέλα του Άρη αγωνίστηκε για μια τριετία (2016-2019).

Το καλοκαίρι του 2019 συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε για δύο σεζόν (2019-2021), παίζοντας στο πρωτάθλημα της Α2 μέχρι την επάνοδο της ομάδας στη Basket League το 2021.

Ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια μετακόμισε στο Περιστέρι, όπου ολοκλήρωσε τη χρονιά, έχοντας 6,5 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 14 παιχνίδια στην Α1, μένοντας 16,8 λεπτά, κατά μέσο όρο στο παρκέ.

Τη σεζόν 2022-2023 υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος σε 8 αγώνες πρωταθλήματος και 7 στο Basketball Champions League. Στα μέσα της χρονιάς επέστρεψε στον Άρη για το υπόλοιπο της σεζόν.

Την τελευταία διετία (2023-2025) ήταν παίκτης της Καρδίτσας, μετρώντας 48 συμμετοχές στη GBL. Πέρυσι (2024-2025) πετύχαινε 2,6 πόντους κι έπαιρνε 1,8 ριμπάουντ σε 21 αναμετρήσεις.

Ο Χρηστίδης υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Εφήβων το 2015, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ δυο χρόνια αργότερα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων Ανδρών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λιόλιος: «Έχουν γίνει άλματα στο μπάσκετ γυναικών - Η FIBA υμνεί τις ομάδες μας στην Ευρώπη»

Σήκωσε στον ουρανό το Κύπελλο μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο Αθηναϊκός

Καλτσίδου: «Συγχαρητήρια για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, είμαστε ακόμα πολύ πεινασμένοι»

Πανέμορφη στιγμή: Η Καλτσίδου έδωσε εντολή να γίνει φάουλ στην 17χρονη Αράπογλου - Χειροκρότησε όλο το γήπεδο!

Η χρυσή Βίβλος του Κυπέλλου Γυναικών: Έφτασε τις 4 κούπες ο Αθηναϊκός

Παράσταση για έναν ρόλο από τον Αθηναϊκό, σάρωσε τον Πρωτέα και σήκωσε για 4η φορά το Κύπελλο!

Γουόκερ: «Ο Παπαθεοδώρου είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη!»

Παπαθεοδώρου: «Βιώνουμε καταστάσεις που δεν έχει ξανασυναντήσει το ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα»

Λούκιτς: «Ξεκάθαρα το χειρότερό μας παιχνίδι - Οι οπαδοί πρέπει να είναι σκληροί μαζί μας, δεν άξιζαν τέτοια εμφάνιση»

Χαμός για την παραμονή στη Stoiximan GBL: Τα δεδομένα και το πρόγραμμα για Μαρούσι, Πανιώνιο, Καρδίτσα μέχρι το φινάλε