• Ο τίτλος στο χθεσινό κομμάτι μου νομίζω τα έλεγε όλα: «Τεράστια πρόκληση για Ολυμπιακό! Να κερδίσει μετά από ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε 7 μέρες!».

• Κι ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε και σε αυτή την πρόκληση! Τους κέρδισε και τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του μέσα σε μία εβδομάδα. Και Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με αυτό το σούπερ συνολικό σκορ 7-1!

• Να ξέρετε κάτι: η μεγάλη αυτή ομάδα που έχει δημιουργήσει από πέρσι ο Πέδρο Μαρτίνς με την αμέριστη συμπαράσταση του Μαρινάκη έγραψε με αυτό τον τρόπο ιστορία! Ποτέ στα 60 χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου στα οποία κρατείται αρχείο, δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα: ο Ολυμπιακός να παίξει σε μία εβδομάδα, Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, με τους τρεις παραδοσιακούς αντιπάλους του και να τους κερδίσει και τους τρεις!

• Μία φορά, το μακρινό Νοέμβρη του 1967 είχε τύχει κι είχε παίξει ο Ολυμπιακός σε τρεις σερί αγωνιστικές πρωταθλήματος με τους άλλους τρεις μεγάλους, αλλά από Κυριακή σε Κυριακή. Τότε, τα αποτελέσματα ήταν, ήττα του 0-1 από τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, ήττα του 0-1 από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και ήττα του 1-4 από την ΑΕΚ εντός έδρας!

• Μία δεύτερη φορά, τον Νοέμβρη του 1999, ο Ολυμπιακός ξανά σε τρεις σερί αγωνιστικές πρωταθλήματος είχε παίξει με τους άλλους τρεις μεγάλους, από Κυριακή σε Κυριακή. Τότε, τα αποτελέσματα ήταν, νίκη του 4-1 επί του ΠΑΟΚ εντός έδρας, νίκη του 2-0 επί της ΑΕΚ εκτός έδρας και ήττα του 0-2 από τον Παναθηναίκό εκτός έδρας.

• Και μία τρίτη φορά, τον Μάρτη του 2000, ο Ολυμπιακός επίσης σε τρεις σερί αγωνιστικές πρωταθλήματος είχε παίξει με τους άλλους τρεις μεγάλους, και τότε από Κυριακή σε Κυριακή. Τότε, τα αποτελέσματα ήταν, ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ εντός έδρας, νίκη του 2-0 επί του ΠΑΟΚ εκτός έδρας και ισοπαλία 2-2 με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας.

• Αυτό που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ολυμπιακού! Να παίξει σερί τρία παιχνίδια, και δη Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, δύο πρωταθλήματος κι ενδιάμεσα ένα Κυπέλλου, με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ και να τα πάρει και τα τρία!

• Η ιστορία γράφει. Και δεν ξεγράφει. Και λογικά ο Μαρτίνς δηλώνει και ξαναδηλώνει ότι θέλει να το πάρει το πρωτάθλημα αήττητος ο Ολυμπιακός. Για να γράψει ιστορία!

• Λογικά, το αήττητο του Ολυμπιακού θα κριθεί από τα τρία ντέρμπι του β΄ γύρου των πλέϊ οφ, κόντρα σε Παναθηναίκό εκτός έδρας και ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ εντός έδρας. Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη απίστευτα αποτελέσματα στα ντέρμπι!

• Στο πρωτάθλημα…

Έχει παίξει τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ κι έχει δύο νίκες (1-0 και 1-0 στην Τούμπα) και μία ισοπαλία (1-1 στο Καραϊσκάκη). Συνολικά με 3-1.

Έχει παίξει τρεις φορές με την ΑΕΚ κι έχει δύο νίκες (2-0 στο Καραϊσκάκη και 2-1 στο ΟΑΚΑ) και μία ισοπαλία (0-0 στο ΟΑΚΑ). Συνολικά με 4-1.

Έχει παίξει τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό κι έχει δύο νίκες (1-0 και 3-0 στο Καραϊσκάκη) και μία ισοπαλία (1-1 στο ΟΑΚΑ). Συνολικά με 5-1

• Δηλαδή, έχει και με τις τρεις άλλες μεγάλες ομάδες τα ίδια αποτελέσματα! Τις έχει νικήσει από δύο φορές την κάθε μία κι έχει φέρει από μόλις μία ισοπαλία με την κάθε μία! Χωρίς ποτέ να δεχθεί πάνω από ένα γκολ από την κάθε μία συνολικά στα τρία ματς! Και με συνολικό σκορ μαθηματικά αυξανόμενο ανάλογα με τη θέση στη βαθμολογία της κάθε μίας! 3-1 τον δεύτερο ΠΑΟΚ, 4-1 την τρίτη ΑΕΚ, 5-1 τον τέταρτο Παναθηναίκό!!!

• Ένας απίστευτος Ολυμπιακός που και στο Κύπελλο σε ντέρμπι απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, εδώ με συνολικό σκορ 4-3, με ήττα 2-3 και νίκη με 2-0!

• Άρα, μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που φέτος στα ντέρμπι έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με συνολικό σκορ 12-3 (!!!) και μία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου!!!

• Και βέβαια η μεγάλη μαγκιά είναι να το πάει έτσι ως το τέλος! και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Όπως ακριβώς το ζητάει ο Πέδρο!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1272992342828605441

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube