Ο εξ αναβολής αγώνας ήταν ο εναρκτήριος για την Ελλάδα στο τρίτο γκρουπ του επιπέδου Β των προκριματικών. Άρχισε με πολύ δύσκολη επικράτηση στο πρώτο επί μέρους ματς, ενώ αποφασιστικής σημασίας ήταν το τρίτο στη σειρά παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενες ήταν αυτές που προηγήθηκαν με 2-1 και, με πρωτεργάτισσα την Κινέζα αθλήτριά τους, Χο Τιν Τιν, έφτασαν αργότερα στη νίκη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την ευκαιρία να πάει την αναμέτρηση τουλάχιστον στο πέμπτο ματς, πάλεψε γερά για αυτό, με τη συμπαράσταση περίπου 150 φιλάθλων, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ήττα μειώνει τις πιθανότητες για την κατάκτηση της πρωτιάς στο γκρουπ, ωστόσο τώρα θα "κυνηγήσει" με όλες τις δυνάμεις του τη δεύτερη θέση, που, επίσης, οδηγεί στο στάδιο 2 των προκριματικών και τη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση.

«Χάθηκε μία ευκαιρία, ναι. Χάθηκε η ευκαιρία να πάμε τον αγώνα τουλάχιστον στο 2-2. Την Κινέζα αθλήτρια ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να τη νικήσουμε, κοιτούσαμε συνεπώς τα άλλα παιχνίδια και αποδείχτηκε ότι είχαμε πιθανότητες. Τώρα, θα κοιτάξουμε τον αγώνα με τη Νορβηγία, όπου πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και πιο έτοιμοι», τόνισε μετά το ματς ο προπονητής της Εθνικής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, συμπληρώνοντας πως:

«Ήταν όντως πολύ κρίσιμο το τρίτο στη σειρά παιχνίδι. Η Μαρία Χριστοφοράκη άρχισε πολύ καλά, μετά κάλυψε διαφορές σε δύο σετ, αλλά πιστεύω ότι στα κρίσιμα σημεία ορισμένες λάθος επιλογές και η έλλειψη καθαρού μυαλού της στέρησαν τη νίκη».

Μετά τη συμπλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών στο τρίτο γκρουπ του επίπεδου Β των γυναικών, η Αγγλία προηγείται με 4 βαθμούς. Στην πρεμιέρα είχε νικήσει με 3-1 σετ τη Νορβηγία.

Η Ελλάδα και η Νορβηγία έχουν από 1 αγώνα και 1 βαθμό. Στις 22 Μαΐου και στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, θα παίξουν μεταξύ τους στη σκανδιναβική χώρα για το ποια θα μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση.



Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Αγγλία 1-3:

Κατερίνα Τόλιου-Μαρία Τσαπτσίνος 3-2 (7-11, 11-8, 11-4, 6-11, 11-9)
Γεωργία Ζαβιτσάνου-Χο Τιν Τιν 0-3 (3-11, 9-11, 7-11)
Μαρία Χριστοφοράκη-Ντενίς Παγιέτ 1-3 (11-6, 9-11, 8-11, 8-11)
Τόλιου-Χο Τιν 0-3 (6-11, 6-11, 7-11)


Στον πάγκο κάθισαν η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ιωάννα Γερασιμάτου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube