«Νίκος Γκάλης» και επίσημα από σήμερα το ΟΑΚΑ!

Η απόφαση για την ονοματοδοσία του ολυμπιακού κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης» αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και αναμένεται άμεσα να προγραμματιστεί η πανηγυρική τελετή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σήμερα, 14 Ιουνίου 2016, ανήμερα της 29ης επετείου της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνική μας ομάδα, η απόφαση για την ονοματοδοσία του ολυμπιακού κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης».

Με την επίσημη δημοσίευση υλοποιείται πλήρως και τυπικά η απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, να τιμηθεί ο αθλητής που άλλαξε το ρου της ιστορίας στο ελληνικό μπάσκετ και άφησε το στίγμα του στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.

Το κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο μπάσκετ του ΟΑΚΑ από σήμερα ονομάζεται επισήμως «Νίκος Γκάλης», η δε πανηγυρική τελετή ονοματοδοσίας πρόκειται να προγραμματιστεί άμεσα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, υπογράφοντας την απόφαση έγκρισης της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, δήλωσε:

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης έγινε πράξη και η ελληνική κοινωνία απέδωσε σ΄ ένα κορυφαίο αθλητή και παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαία την τιμή που από ετών όφειλε.

Πλέον, θα μνημονεύουν όλοι καθημερινά, εντός κι εκτός συνόρων, έναν Έλληνα αθλητή, που παραδειγμάτισε με τον βίο του, κατέστη διαχρονικό πρότυπο με την αθλητική του επίδοση, γέμισε τα γήπεδα με μικρά παιδιά, θεμελίωσε το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα και κυρίως αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς κι εθνικής υπερηφάνειας για όλους Έλληνες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Δυσκολεύουν την προετοιμασία του Παναθηναϊκού οι τραυματισμοί - Δεν φαινεται ενδεχόμενο προσθήκης»

Ζέρβας: «Ο Ολυμπιακός κρατάει την αντίδραση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε - Δεν ξάφνιασε κανέναν η δήλωση του Ντόρσεϊ»

Ιτούδης: «Η επιστροφή του Ομπράντοβιτς είναι υπέροχη για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό»

Τρινκιέρι: «Η τέταρτη περίοδος ήταν… σκ@τ@ - Δεν ξέρω αν θα ξαναδείτε τον Μπαζίνα»

Σάρωσε την Ούντινε με ασταμάτητο Όσμαν ο ΠΑΟΚ

Νίκησε σε φιλική αναμέτρηση την Μπασκίμι στο Ιβανώφειο και έδειξε θετικά στοιχεία ο Ηρακλής

Φιλική... ισοπαλία στην Πάτρα για Προμηθέα και Κολοσσό

Πολύ όμορφη κίνηση από τον Καλάθη, υπέγραψε φανέλες Ιταλών με το όνομά του

Βαριά ήττα με 100άρα από την Εφές για τη λειψή ΑΕΚ

Παπαθεοδώρου: «Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί όλοι είναι στο πνεύμα της ομάδας»