«Νίκος Γκάλης» και επίσημα από σήμερα το ΟΑΚΑ!

Η απόφαση για την ονοματοδοσία του ολυμπιακού κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης» αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και αναμένεται άμεσα να προγραμματιστεί η πανηγυρική τελετή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σήμερα, 14 Ιουνίου 2016, ανήμερα της 29ης επετείου της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνική μας ομάδα, η απόφαση για την ονοματοδοσία του ολυμπιακού κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης».

Με την επίσημη δημοσίευση υλοποιείται πλήρως και τυπικά η απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, να τιμηθεί ο αθλητής που άλλαξε το ρου της ιστορίας στο ελληνικό μπάσκετ και άφησε το στίγμα του στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.

Το κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο μπάσκετ του ΟΑΚΑ από σήμερα ονομάζεται επισήμως «Νίκος Γκάλης», η δε πανηγυρική τελετή ονοματοδοσίας πρόκειται να προγραμματιστεί άμεσα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, υπογράφοντας την απόφαση έγκρισης της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, δήλωσε:

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης έγινε πράξη και η ελληνική κοινωνία απέδωσε σ΄ ένα κορυφαίο αθλητή και παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαία την τιμή που από ετών όφειλε.

Πλέον, θα μνημονεύουν όλοι καθημερινά, εντός κι εκτός συνόρων, έναν Έλληνα αθλητή, που παραδειγμάτισε με τον βίο του, κατέστη διαχρονικό πρότυπο με την αθλητική του επίδοση, γέμισε τα γήπεδα με μικρά παιδιά, θεμελίωσε το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα και κυρίως αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς κι εθνικής υπερηφάνειας για όλους Έλληνες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μιχελάκος: «Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε σωστά πράγματα, να βάλουμε το εγώ μας κάτω από την ομάδα»

Λεσόρ: «Περάσαμε μέσα από την καταιγίδα και τώρα χορεύουμε στη βροχή - Δεν μπορούν να δουν τον πόνο μου»

Τσιριγώτης: «Δεν αποκλείεται έκπληξη στη βαθμολογία της Stoiximan GBL - Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Θεσσαλονικείς»

Τετράδα για ΠΑΣ Γιάννινα, «γκέλα» για Παναθλητικό

Παπανικολόπουλος: «Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά και τους συνεργάτες μου, πάρα πολύ καλό παιχνίδι»

ΜακΚόλουμ: «Βλασφημία να θεωρείς τον Παναθηναϊκό καλύτερο χωρίς Ναν - Oι ατάκες για Σλούκα, Χέιζ-Ντέιβις και Γιαμπουσέλε

Μαρούσι: Χωρίς Ιορδάνου με Ολυμπιακό, τελευταία στιγμή για Τζάκσον - Γουόκερ: «Κανένα ματς δεν έχει κριθεί πριν γίνει»

Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, πολύ σημαντική νίκη - Υπήρχε μεγάλη ηρεμία στον πάγκο»

Ξανθόπουλος: «Ήταν καρμπόν όλο αυτό που γινόταν, ο Κολοσσός ήταν πιο εύστοχος στις βολές»

Ζιάγκος: «Καταρρεύσαμε και πνευματικά, δεν ξέρω αν είμαστε τόσο μαλθακή ομάδα»