Και επισήμως αγνοούμενος θεωρείται πλέον για τις αρχές ο 67χρονος Γεώργιος Δούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Λιμενικό Σώμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με επίσημο έγγραφό που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, «γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».

Ο κ. Δούλης, κάτοικος Ελβετίας, είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, με το «Norman Atlantic». Ωστόσο, από μαρτυρίες είχε γίνει γνωστό πως στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στη γλίστρα και παγιδεύτηκαν.

Οι διασώστες προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έκτοτε αγνοείται, ενώ αρχικά είχε αναφερθεί πως ήταν νεκρός και μάλιστα το πρώτο θύμα αυτής της ναυτικής τραγωδίας τα στοιχεία του οποίου ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές!

Ωστόσο, η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν ο γιος του Γιώργου Δούλη κλήθηκε να ταξιδέψει ως το Μπάρι προκειμένου να προχωρήσει στο θλιβερό καθήκον να αναγνωρίσει τον νεκρό πατέρα του. Όμως, όταν έφτασε εκεί και αφού είδε τη σορό ξεκαθάρισε στις ιταλικές αρχές πως δεν επρόκειτο για τον πατέρα του.

Για την ώρα, λοιπόν, συνεχίζεται η διασταύρωση στοιχείων των επιβαινόντων στο μοιραίου πλοίου, ενώ οι πληροφορίες για πολλούς παραμένουν ακόμη συγκεχυμένες.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Reuters: Η ΕΕ συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο στις 22 Ιανουαρίου εν μέσω απειλών Τραμπ για Γροιλανδία και δασμούς

Ανατροπή με τις συντάξεις: Αργότερα η πληρωμής τους

Φον ντερ Λάιεν: Ε.Ε. και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία Δανίας και Γροιλανδίας

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στα νοτιοδυτικά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά

Τραγωδία στην Κόρδοβα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό δύο τρένων

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Αναφορές για δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Αύριο στο Μαξίμου οι αγρότες με 14 αιτήματα – Κόστος παραγωγής, χαμένο εισόδημα και κτηνοτροφία στο επίκεντρο

Θρίλερ στον Ταΰγετο για 8 ορειβάτες: Τέσσερις οι τραυματίες, οι δύο μεταφέρονται με φορεία

Αιτωλοακαρνανία: Την Τετάρτη η απολογία του 44χρονου για τη δολοφονία του κοινοτάρχη Λιθοβουνίου