• Διπλή ήταν η δικαστική νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης), όπως αποτυπώνεται από τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ!

• Αφενός μεν παρέμεινε η πρωτόδικη απόφαση κι έτσι ισχύει το -7 για τον ΠΑΟΚ και το -12 για την Ξάνθη, αφετέρου δε οι εφέτες έκαναν δεκτές τις παρεμβάσεις του Ολυμπιακού, κάτι εξίσου σημαντικό για την υπόθεση! Διότι, θα μπορούσε το δικαστήριο να διατηρήσει μεν τις αφαιρέσεις των βαθμών, αλλά να απορρίψει τις παρεμβάσεις του Ολυμπιακού. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν θα είχε λογική, αλλά ο ΠΑΟΚ αυτό ζητούσε.

• Από την στιγμή που οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού έγιναν δεκτές, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα στη διαδικασία και στο CAS, όπου έχει πει ότι θα προσφύγει ο ΠΑΟΚ. Εάν η Επιτροπή Εφέσεων απέρριπτε τις παρεμβάσεις του Ολυμπιακού, τότε ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στο CAS και θα είχε αντίδικο μόνο την ΕΠΟ, δηλαδή τον…Γραμμένο, τον «δικό μας πρόεδρο», που είχε πει κι ο Ιβάν Σαββίδης.

• Τώρα, όμως, θα είναι παρών σε όλη τη διαδικασία κι ο Ολυμπιακός. Θα ακούσει το CAS και τον Ολυμπιακό. Και δεν θα μπορεί εύκολα να γίνει κι από πλευράς ΕΠΟ τίποτα…περίεργο, γιατί θα βγουν όλα στη φόρα από τον Ολυμπιακό.

• Αν και θεωρητικά πάντα, δεν ξέρω τι τύχη θα μπορούσε να είχε μία προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS. Να θυμίσω ότι σε τρία δικαστήρια έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός. Και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας και τώρα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αλλά τι να κάνει ο ΠΑΟΚ, θα πάει και στο CAS. Θα παίξει εκεί τα ρέστα του, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Άλλωστε, η ήττα του μέχρι στιγμής σε επίπεδο στρατηγικής και νομικής υπεράσπισης ήταν παταγώδης.

• Κι από την άλλη, για τον Ολυμπιακό είναι τεράστια δικαίωση η όλη εξέλιξη της ιστορίας. Η αποκάλυψη της και στη συνέχεια η δικαστική της έκβαση. Ο Μαρινάκης επέμεινε από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή να πάει ο Ολυμπιακός μέχρι τέλους και η Σουλούκου με ολόκληρο το νομικό επιτελείο του συλλόγου (Δ. Καρπετόπουλος, Ι. Χατζησαββάογλου κι άλλα στελέχη) δούλεψαν ώρες ατελείωτες για να αναδείξουν το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας.

• Και για να μην ξεχνιόμαστε, αν δεν άλλαζε η κυβέρνηση το νόμο, τώρα ο ΠΑΟΚ κι η Ξάνθη θα ήταν στη Β΄ Εθνική, ε…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube