Μπορεί οι τραυματισμοί να μην τον άφησαν να παίξει στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν, όμως ο Νικ Καλάθης κατόρθωσε να γράψει ιστορία.

Πράγματι, ο Έλληνας γκαρντ θα πάει σε Final Four με τέταρτη διαφορετική ομάδα, τη Μονακό, όντας ο πρώτος που το καταφέρνει στην ιστορία της Euroleague!

Ο έμπειρος περιφερειακός έχει φτάσει μέχρι την τετράδα δύο φορές με τον Παναθηναϊκό (2011, 2012), μία με την Μπαρτσελόνα (2021), μία με τη Φενέρμπαχτσε (2024) και μία τώρα με τη Μονακό (2025).

Ο Καλάθης μετράει μόλις 11 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, αλλά αν καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, ίσως στο Άμπου Ντάμπι να ενεργοποιηθεί για να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του, μετά από αυτόν του 2011 με τον Παναθηναϊκό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έχασε τη γιαγιά του και βρίσκεται στις ΗΠΑ ο Ναν, προλαβαίνει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

Πετρίδης: «Νέος τελικός για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα - Τι συνέβη με Χολμς και Αταμάν»

Ζέρβας: «Κομβικό για την τετράδα το ματς με τη Φενέρ - Την κατάλληλη στιγμή οι επιστροφές Βεζενκοφ-Γουοκαπ»

Χολ: «Να είμαστε πιο σκληροί, πιο physical και να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού»

Euroleague: Κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις της Μπασκόνια με Χαποέλ και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Χόρτον-Τάκερ: «Να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας»

Γιασικεβίτσιους: «Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη o Ολυμπιακός»

Ο Μούσα επέλεξε Σπανούλη στους κορυφαίους στην ιστορία της EuroLeague

Παπανικολάου: «Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και πλέον δεν υπάρχουν εύκολα ματς»

Μπαρτζώκας: «Με ενοχλεί που βρίζουν άνθρωποι φυσιολογικοί - Δεν είναι δικό μου θέμα να το λύσω»