· Έχει γίνει, όντως, σίριαλ το θέμα της μεταγραφής του εξτρέμ στον Ολυμπιακό. και γίνεται πιο…σίριαλ καθότι ουσιαστικά υπάρχει εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες, από τον περασμένο Γενάρη που έφυγε ο Ποντένσε και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ στο ρόστερ, καθώς ο Μορ ήρθε, είδε και απήλθε.

· Πλάκα πλάκα ο γεννημένος στη Δανία 23χρονος Τούρκος εξτρέμ έχει γυρίσει πίσω στη Θέλτα κι είναι βασικός στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο ισπανικό πρωτάθλημα! Και, παρεμπιπτόντως, να πω μία μικρή ιστορία: ο Μορ πρέπει να είναι ο μοναδικός παίκτης που πήγε στο γραφείο του Μαρτίνς, στο πρώτο διάστημα του στον Ολυμπιακό, κι έκανε παράπονα γιατί δεν έπαιζε καθόλου. Έκτοτε ο Πέδρο, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε τέτοια θέματα, δεν τον ξαναπήρε ούτε 18άδα...

· Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός θα πάρει εξτρέμ, έστω τώρα στο φινάλε των μεταγραφών. Και νομίζω ότι θα είναι και καλός. Αφού το ζήτησε ο προπονητής, θα γίνει-θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει, αλλά η ιστορία με τον Γκάρι Ροντρίγκες πήγε πίσω το θέμα της μεταγραφής.

· Εγώ αλλού θέλω να καταλήξω: καλώς να έρθει ο εξτρέμ, αλλά μην υποτιμάμε τους υπάρχοντες εξτρέμ του Ολυμπιακού, που δίνουν τη δική τους μάχη και βοηθάνε σημαντικά την ομάδα. Μην τους υποτιμάμε, γιατί αν το κάνουμε θα είμαστε λάθος, για πολλούς λόγους.

· Ο Μασούρας στον τελικό του Κυπέλλου κέρδισε πέναλτι και στο 3-0 με τον Αστέρα μπήκε αλλαγή κι έκανε δύο γκολ. Ακόμη και χθες με τον Παναιτωλικό που δεν ήταν σε κάποια ιδιαίτερα καλή βραδιά, με την ευχέρεια που τον διακρίνει να παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή να αλλάξει τον σχηματισμό βλέποντας ότι τ ο4-4-2 δεν τραβάει και να το κάνει 4-2-3-1, με τον Μασούρα από αριστερό εξτρέμ να γίνεται μεσοκυνηγός πίσω από τον Αραμπί.

Και είδαμε τον Έλληνα διεθνή να βγάζει σέντρα για γκολ στον Αραμπί (η κεφαλιά που έκανε την σωτήρια επέμβαση ο γκολκίπερ), αλλά και μία άλλη πολύ καλή πάσα, πάλι για γκολ, πάλι στον Αραμπί, άσχετα κι αν εκεί ο Μαροκινός δεν έκανε το γκολ. Θα μπορούσε κι ο ίδιος ο Μασού να σκοράρει, αυτή τη φορά παίρνοντας πάσα από τον Αραμπί,αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση, αλλά περισσότερο θέλω να σταθώ στη δυνατότητα που έδειξε ο Μασούρας από τον άξονα να περνάει καλές πάσες-και στον Ραντζέλοβιτς είχε μία πολύ καλή ιδέα κάθετης, αλλά ο Σέρβος δεν την αντιλήφθηκε έγκαιρα.

· Ένας Ραντζέλοβιτς που αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο ευχάριστη έκπληξη στο ξεκίνημα της σεζόν για τον Ολυμπιακό! Μας είχε προϊδεάσει κάποιες φορές από την περασμένη σεζόν, αλλά τώρα μοιάζει πιο πειστικός, πιο συνεπής: το μοναδικό γκολ στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, το πέναλτι για το 1-0 με την Ομόνοια, η ασίστ για το 1-0 με τον Παναιτωλικό. Στα τρία από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια είναι καθοριστικός!

Είναι κυνηγός που απειλεί (χθες είχε δύο φάσεις για σουτ, που θα μπορούσε να τις τελειώσει καλύτερα), είναι κι αυτός μαχητής όπως ο Μασούρας (κλέβει, κάνει άμυνες, είναι επίμονος και κερδίζει π.χ. κόρνερ από το πουθενά-κάτι χαζοτακουνάκια να έκοβε!) και προσπαθεί να διορθωθεί. Για παράδειγμα χθες στη φάση που μπούκαρε και σούταρε (όχι επικίνδυνα) με το αριστερό από καλή θέση, είχε και πάσα στον Ελ Αραμπί-αλλά δεν σήκωσε το κεφάλι να τον δει. Αντίθετα, στη φάση του 1-0, με το που πήρε την μπάλα από τον Βαλμπουενά σήκωσε το κεφάλι και είδε τον σέντερ φορ του, και του έβγαλε μια πάσα «πάρε βάλε».

· Αν κάνουμε τη σούμα, θα δούμε ότι ο Μασούρας με τον Ραντζέλοβιτς στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, έχουν οι δυό τους τρία γκολ, δύο κερδισμένα πέναλτι και μία ασίστ. Από τα οκτώ γκολ του Ολυμπιακού, είναι μέσα στα έξι! Μόνο σε αυτό του Φορτούνη με τον Αστέρα και στο χθεσινό του Καφού δεν είχαν συμμετοχή οι δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού, που μάλιστα συνήθως παίζουν κι εναλλάξ κι όχι πάντα μαζί, λόγω της παρουσίας του Βαλμπουενά.

· Τώρα, από το χθεσινό παιχνίδι σίγουρα κρατάμε κι ότι ο Ελ Αραμπί σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν έκανε καμιά γκολάρα όπως αυτή με την Ομόνοια, αλλά έβαλε αυτό που λέμε ένα «εύκολο γκολ». Ε, κι όμως ακριβώς αυτά τα γκολ έλειπαν τόσο καιρό από τον Ολυμπιακό, τα «εύκολα γκολ» που πρέπει να βάζει ο φορ.

Ο Αραμπί ούτως η, άλλως, μέχρι την περασμένη Τετάρτη, είχε να σκοράρει τρεις ολόκληρους μήνες, ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο: για ένα ολόκληρο εφτάμηνο ο γκολτζής του Ολυμπιακού είχε σκοράρει μόλις μία φορά ακριβώς αυτό που λέμε ένα εύκολο γκολ, στο 1-1 με τη Γουλβς στο Καραϊσκάκη!!! Όλα τα υπόλοιπα γκολ του ήταν εντυπωσιακά γκολ (με Άρσεναλ στο Λονδίνο, με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη) και δη σε μεγάλα παιχνίδια-όπως το ίδιο έγινε και με την Ομόνοια!
Επαναλαμβάνω εφτά μήνες ο Αραμπί δεν είχε βάλει ένα «εύκολο» γκολ, δεν είχε καν σκοράρει σε ένα εύκολο παιχνίδι!!! Κι όμως μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός το πρώτο που χρειάζεται είναι ακριβώς αυτά τα γκολ, τα «εύκολα» γκολ που θα κάνουν τη δουλειά της πιο εύκολη, σε κάθε παιχνίδι, ίσως κι ειδικότερα στα θεωρούμενα πιο εύκολα.

· Εξ ου και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι ο Ελ Αραμπί δεν γύρισε απλά στα γκολ την Τετάρτη με την Ομόνοια, αλλά συνέχισε και χθες τις «επιστροφές» του, βάζοντας πρώτη φορά ένα…γκολάκι και δη σε ένα «μικρό» παιχνίδι! Είχε να το κάνει από τις 15 του περασμένου Φλεβάρη και το 4-0 με τον Πανιώνιο, όταν είχε μπει με την μπάλα στα δίκτυα, σε δύο πολύ εύκολες φάσεις! Μα ο φορ το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι αυτό: να σκοράρει σε φάσεις όπως χθες, σε κενή εστία που λέμε.



· Μόνο που θα είναι λάθος μας, αν δεν προσέξουμε κάτι πολύ σοβαρό: αν σταθούμε μόνο στο τελείωμα της φάσης, πράγματι θα πούμε αυτό το «σε κενή εστία το έβαλε». Αλλά δεν είναι έτσι! Ας προσέξουμε ότι ο Αραμπί, σαν γνήσιο λαγωνικό, με το που κάνει την φοβερή πάσα στον Ραντζέλοβιτς ο Βαλμπουενά, έχει μυριστεί τι θα γίνει και φεύγει καρφί προς την περιοχή του Παναιτωλικού, αφήνοντας πίσω του τρία μέτρα τα δύο αντίπαλα στόπερ! Εκεί είναι το γκολ κι όχι στο πλασέ από κοντά! Με την κίνηση του να σπριντάρει όταν έπρεπε, έβγαλε από τη φάση το κέντρο της άμυνας και πλέον το γκολ ήταν θέμα διαδικαστικό.

· Κοιτάξτε, όμως, μπορεί να γύρισε στα γκολ, ακόμη δεν είναι στα καλά του η, μάλλον στα καλύτερα του ο Μαροκινός! Εννοώ εκτελεστικά. Χθες ο Αραμπί έπρεπε να κάνει μίνιμουμ δύο γκολ-αλλά μίνιμουμ. Γιατί ήταν μέσα σε έξι φάσεις για γκολ, στα 69 λεπτά στα οποία έπαιξε! Όταν είσαι σε έξι φάσεις, όπως οι χθεσινές, τα δύο γκολ πρέπει να τα κάνεις-όταν είσαι σε ακόμη πιο καθαρές για γκολ, πρέπει να κάνεις χατ τρικ!

· Την κεφαλιά την έκανε πολύ καλή-αλλά το έπιασε ο γκολκίπερ κάνοντας την απόκρουση της ζωής του. Εκεί δεν μπορείς να πεις τίποτα. Αλλά το τελείωμα που έκανε με το γυριστό από εξαιρετική θέση μέσα στη μικρή περιοχή στο κόρνερ και την πάσα-κεφαλιά του Εμβιλά ήταν κακό. Και το κοντρόλ που έκανε σε μία άλλη πολύ καλή πάσα του Εμβιλά επίσης ήταν κακό, χάνοντας την ευκαιρία να εκτελέσει από άριστη θέση. Κι εκεί που του πέρασε την καλή πάσα ο Μασούρας, καθυστέρησε πολύ να σουτάρει πάλι από ευνοϊκή θέση και τελικά κόπηκε. Και στο τέλος, πριν γίνει αλλαγή, του πέρασε μία σέντρα ακριβείας ο Καμαρά κι ο Μαροκινός αντί να καρφώσει την μπάλα με το κεφάλι, ήταν σαν να την…απέκρουσε, αν και νομίζω ότι πρέπει να σπρώχτηκε και να του έγινε πέναλτι!

· Τέλος πάντων, το καλό είναι ότι άρχισε πάλι να «γράφει» ο Ελ Αραμπί, ο οποίος παραμένει στο μεταξύ ένας σέντερ φορ, που σχεδόν με την ίδια ευκολία που εκτελεί, δημιουργεί κιόλας! Και χθες τον είδαμε να κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και να δίνει πάσα για γκολ στον Μασούρα, ενώ είχε κι άλλη πάσα για γκολ στον Ραντζέλοβιτς μετά από ωραία συνεργασία με τον Σερβάκο. Θα μπορούσε να έδινε και μία ακόμη καλύτερη, ασίστ «κανονική» στον Βαλμπουενά, σε μία άλλη φάση, αλλά άργησε και κόπηκε-είναι ένα μειονέκτημα του αυτό, ότι ενίοτε καθυστερεί να σουτάρει η, να πασάρει. Πάντως, έχει ανέβει η ψυχολογία του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό-προσέξατε την ποδιά που έκανε με τακουνάκι;

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube