Στην CEV φτάνει η καταγγελία του Νέιθαν Γουνεμπάινα για ρατσιστική συμπεριφορά στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τουρ.

Παρότι δεν γράφτηκε κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα, η γαλλική ομοσπονδία έχει ξεσηκωθεί, ζητώντας να ερευνηθεί το γεγονός, όπως ανακοίνωσε μια μέρα μετά το ματς.

«Κατά τη διάρκεια του ματς Ολυμπιακός-Τουρς στην Ελλάδα, ο Τυνήσιος παίκτης Νέιθαν Γουνεμπάινα έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, από μερίδα κοινού της ελληνικής ομάδας.

Η απαράδεκτη ενέργεια προκάλεσε την έξοδο του παίκτη από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από τους διαιτητές η αποβολή του από το παιχνίδι. Για την αγωνιστική ζημιά στην ομάδα και την επίθεση στον παίκτη προσωπικά, η γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ και η διοργανώτρια αρχή του εθνικού πρωταθλήματος εκκίνησε τις διαδικασίες για προσφυγή στην πειθαρχική επιτροπή της CEV, ώστε να τιμωρηθούν τέτοιες συμπεριφορές, σύμφωνα με τους κανονισμούς
», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία από τη μεριά της απάντησε πως: «Γνωρίζουμε όσα αναφέρονται σχετικά με το ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Τουρ, για το Challenge Cup. Η CEV θα προχωράει σύμφωνα με τους κανονισμούς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube