Τριαντατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

Στις 26 Απριλίου του 1986 ένα σφάλμα στον αντιδραστήρα του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στο Πριπιάτ της Ουκρανίας στοίχισε τη ζωή σε 30 ανθρώπους αφήνοντας πίσω της ένα τοπίο ολικής καταστροφής.

Έπειτα από 33 χρόνια, το στοιχειωμένο τοπίο καταστροφής παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο για να υπενθυμίζει τους θανάσιμους κινδύνους που κρύβει η πυρηνική ενέργεια.

Αυτό ακριβώς το στοιχειωμένο τοπίο έχουν σπεύσει κατά καιρούς να απαθανατίσουν με τον φωτογραφικό τους φακό πολλοί καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι το σημείο παραμένει εξαιρετικά μολυσμένο και ακατοίκητο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Λευκορώσος φωτογράφος Βλάντιμίρ Μιγκούτιν ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο και τράβηξε λήψεις που αποτυπώνουν τη σύγχρονη τραγική πραγματικότητα.

Μάλιστα, η ιστορία του Τσέρνομπιλ ενέπνευσε πρόσφατα το Netflix να γυρίσει την ομώνυμη σειρά.















Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ