Στο χέρι του κρατάει την πρωτιά στον Β’ όμιλο της League A και την πρόκριση στο Final 4 του Nations League το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 2-0 την Ισλανδία στις Βρυξέλλες, έκαναν το «3 στα 3» και πλέον με ισοπαλία την Κυριακή (18/11) απέναντι στην Ελβετία, φτάνουν στην επίτευξη του στόχου. Από την άλλοι, οι Ισλανδοί ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις του με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και υποβιβάζονται στη League B.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (65’ και 82’), ενώ ξεχωριστή ήταν η βραδιά και για τον Άξελ Βίτσελ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και τιμήθηκε πριν τη σέντρα του αγώνα.

Το Βέλγιο, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε δυνατά και στο 11’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Μέρτενς και πίεζε συνεχώς για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία στο 18’ με τον Μπατσουαγί. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 17’, η Ισλανδία είχε την δική της ευκαιρία με τον Σκούλασον, αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κατοχή της μπάλας, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες με τους Αζάρ (35’) και Μπατσουαγί (37’), ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους Βέλγους να παίζουν σαν «τη γάτα με το ποντίκι» τους Ισλανδούς, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν. Όσο δεν έμπαινε το γκολ, οι φιλοξενούμενοι ένοιωθαν μεγαλύτερη σιγουριά και αυξάνονταν η αυτοπεποίθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 63’, οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Μέρτενς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η λύτρωση με τον Μπατσουαγί, ο οποίος έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 82’ ο Μπατσουαγί, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έκανε το τελικό 2-0.

League A / Group 2

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 9 (7-1) - 3 αγώνες
2. Ελβετία 6 (9-3) - 3 αγώνες
3. Ισλανδία 0 (1-13) - 4 αγώνες

Η επόμενη αγωνιστική (15/11)
Ελβετία-Βέλγιο (21:45)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube