Νικηφόρα συνέχισε την πορεία της η Εθνική Νεανίδων στο Eurobasket U18, επικρατώντας με 71-67 της Τσεχίας στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης και πλέον κοιτάει το παιχνίδι της Δευτέρας (8/8), με το Βέλγιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, μίλησε για την εικόνα της ομάδας του, ενώ τόνισε πως χρειάστηκε να αλλάξει η ομάδα την άμυνα της, για να καταφέρει να πάρει την νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτή η νίκη ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και κυρίως από τον τρόπο που έγινε. Ήμασταν πίσω 16 πόντους και η αντίπαλος έδειχνε ανώτερη. Είναι αλήθεια ότι μας αιφνιδίασαν γιατί μέχρι τώρα έπαιζαν με πολύ χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα. Γι’αυτό το λόγο αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας τελείως. Με την πάροδο του χρόνου και τις ψυχικές δυνάμεις που βρήκαμε καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να νικήσουμε. Και πάλι θα επισημάνω αυτό που είπα και μετά τον αγώνα με τη Λετονία. Είναι μια μεγάλη νίκη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή, ίσως αυτό σημαίνει ότι αποφύγαμε τις δύο τελευταίες θέσεις του ομίλου μας, άρα θα παίξουμε στο χιαστί με ομάδες που δεν θα είναι στις πρώτες θέσεις χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα. Το ευρωπαϊκό κρίνεται στις διασταυρώσεις»

Σχετικά με τον αυριανό αγώνα με το Βέλγιο είπε: «Δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε άλλο. Υπάρχει ο αγώνας με το Βέλγιο και πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Θέλει να είμαστε κάθε μέρα σε εγρήγορση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι καθώς με νίκη σιγουρεύουμε την πρώτη θέση στον όμιλο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube