Η δεύτερη νίκη του Λαυρίου στην Α1 είναι γεγονός!

Βγάζοντας πάθος και πείσμα, οι νεοφώτιστοι γύρισαν το ματς απέναντι στο Ρέθυμνο κι έφτασαν στο σπουδαίο 69-67 για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφήνοντας την ίδια ώρα τους Κρητικούς με μόλις ένα ροζ φύλλο αγώνα κι έντονο προβληματισμό…

Ο Κλουφ είχε στην εκπνοή την ευκαιρία να χαρίσει με τρίποντο τη νίκη στους Ρεθυμνιώτες, ωστόσο αστόχησε και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γιορτάσουν την επιτυχία τους!

Το δίδυμο των Γιανγκ (21π.) και Νίξον (19π.) ήταν… όλα τα λεφτά για την ομάδα του Λαυρίου, με τον Κρουμπάλι να πετυχαίνει καθοριστικό καλάθι στο τέλος.

Το ματς

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε πιο… άνετο στην επίθεση και προηγήθηκε με 3-6 και 5-12, χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Σάφτενααρ και Χάροου. Ο Γιαννακόπουλος «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο για το Λαύριο και μείωσε την απόσταση για τους γηπεδούχους (10-12), με τον Κλουφ όμως να πετυχαίνει γκολ-φάουλ και να επαναφέρει τους Κρητικούς στο +5 (12-17). Οι νεοφώτιστοι έτρεξαν μίνι σερί 8-1 και πέρασαν μπροστά με 20-18, προτού ο Τσακαλέρης διαμορφώσει το ισόπαλο 20-20 στο τέλος της περιόδου.

Το Λαύριο «κόλλησε» στην επίθεση, μένοντας χωρίς καλάθι για 5:30’(!) και με τον Ματαλών… να βγαίνει μπροστά με έξι σερί πόντους, το Ρέθυμνο ξέφυγε για πρώτη φορά με 8, 20-28. Το μομέντουμ είναι… φουλ υπέρ των φιλοξενούμενων που χάρη στις εμπνεύσεις των Κλουφ και Ρέλφορντ προηγήθηκαν ακόμη και με 11 (26-37), επωφελούμενοι το επιθετικό black out των αντιπάλων τους. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του πρώτου μέρους, το Λαύριο βρήκε λύσεις, έτρεξε ένα σερί 7-0 (με βολές κι ένα τρίποντο του Γιανγκ) και έκλεισε πιο… ήρεμα τη δεύτερη περίοδο, πλησιάζοντας στο 33-37.

Ο Νίξον το πήρε προσωπικά για το Λαύριο και κατάφερε γρήγορα-γρήγορα στην επανάληψη να ισοφαρίσει σε 39-39 (23’). Έστω και οριακά, το Ρέθυμνο διατηρούσε τα ηνία της αναμέτρησης με 41-45 και 43-47. Μάλιστα οι άστοχες επιλογές των νεοφώτιστων από τα 6,75, έδωσαν τη δυνατότητα στους Κρητικούς να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με έξι, 43-49.

Το τρίποντο του Σχίζα επανέφερε το Ρέθυμνο στο +9 (45-54), όμως το ματς είχε ακόμα πολύ… ζουμί και το Λαύριο δεν ήταν διατεθειμένο να πέσει αμαχητί. Με τον Νίξον να ‘χει πάρει… φωτιά και ουσιαστικά να παίζει «μόνος του», οι γηπεδούχοι ροκάνισαν εκ νέου τη διαφορά και πλησίασαν στον πόντο, 53-54! Το Ρέθυμνο πήρε εκ νέου μια διαφορά έξι πόντων (54-60), ωστόσο οι τρίποντες «βόμβες» των Περράκη και Γιανγκ έφεραν το ματς σε πλήρη ισορροπία (60-60) στο 37’! Όλα πλέον έδειχναν πως είχαμε θρίλερ. Οι δύο ομάδες εκτελούσαν εκατέρωθεν βολές, με τον Νίξον να πετυχαίνει ακόμη ένα τρίποντο και να βάζει μπροστά το Λαύριο με 65-63, στα 32’’ πριν τη λήξη. Ο Κλουφ έχασε μια βολή, ο Κρουμπάλι στην άλλη άκρη του παρκέ έγραψε το 69-66, ο Ρέλφροντ μείωσε στο καλάθι με 69-67, όμως ο Κλουφ στην εκπνοή αστόχησε για τρεις και το Λαύριο πανηγύρισε σπουδαία νίκη!


Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-37, 43-49, 69-67

Λαύριο: Γιανγκ 21, Κρούμπαλι 9, Νίξον 19 (8/15 σουτ), Γιαννακόπουλος 6, Μπάρλος 6, Τσίρος, Σακελλαρίου, Νικολακόπουλος, Περράκης 8, Έβανς

Ρέθυμνο: Κλουφ 10, Ρέλφορντ 10, Σάφτενααρ 12 (7ρ.), Χάροου 7, Στόουν 12 (8ρ.), Κάρτερ, Σχίζας 6, Γιαννόπουλος, Τσακαλέρης 2, Ματαλών 8

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μαρούσι-Ολυμπιακός: Για το απόλυτο των νικών οι «ερυθρόλευκοι» στο Κλειστό του Αγίου Θωμά

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Με διαφορετική αφετηρία, αλλά με κοινό στόχο την επιστροφή στις εγχώριες νίκες

Μιχελάκος: «Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε σωστά πράγματα, να βάλουμε το εγώ μας κάτω από την ομάδα»

Λεσόρ: «Περάσαμε μέσα από την καταιγίδα και τώρα χορεύουμε στη βροχή - Δεν μπορούν να δουν τον πόνο μου»

Τσιριγώτης: «Δεν αποκλείεται έκπληξη στη βαθμολογία της Stoiximan GBL - Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Θεσσαλονικείς»

Τετράδα για ΠΑΣ Γιάννινα, «γκέλα» για Παναθλητικό

Παπανικολόπουλος: «Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά και τους συνεργάτες μου, πάρα πολύ καλό παιχνίδι»

ΜακΚόλουμ: «Βλασφημία να θεωρείς τον Παναθηναϊκό καλύτερο χωρίς Ναν - Oι ατάκες για Σλούκα, Χέιζ-Ντέιβις και Γιαμπουσέλε

Μαρούσι: Χωρίς Ιορδάνου με Ολυμπιακό, τελευταία στιγμή για Τζάκσον - Γουόκερ: «Κανένα ματς δεν έχει κριθεί πριν γίνει»

Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, πολύ σημαντική νίκη - Υπήρχε μεγάλη ηρεμία στον πάγκο»