Αποδυναμώνεται περαιτέρω το ευαίσθητο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο σύστημα δημόσιας υγείας. Όπως καταγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ – με την υποστήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)- κλείνει άμεσα η ΜΕΘ του β' ορόφου του νοσοκομείου, δυναμικότητας 6 κλινών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Επικαλούνται οι εργαζόμενοι σχετική γραπτή ενημέρωση που είχε γίνει από τον διευθυντή της ΜΕΘ τέσσερις μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, προς τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου ότι δεν υπάρχουν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ.

Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν προέβη όπως όφειλε στην αναπλήρωση των εντατικολόγων που αποχωρούσαν από τη μονάδα.

Στις 16 Μαϊου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το σωματείο, πώς μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη σημερινή καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας γενικότερα.

Για τον λόγο αυτό το Σωματείο προγραμμάτισε τρίωρη στάση εργασίας αύριο και μεθαύριο, από τις 8πμ έως τις 11πμ, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με ομπρέλες η Ανάσταση - Με άστατο καιρό το ψήσιμο του οβελία αύριο Πάσχα- Πού θα βρέξει

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως: Από το αεροδρόμιο στο μετόχι του Παναγίου Τάφου και σε όλες τις Μητροπόλεις

Κουτσούμπας: «Το τέλος του Γολγοθά κι η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια με δυνατό ΚΚΕ»

Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» της Ρωσίας

Θανάσης Ευθυμιάδης: Το συγκινητικό αντίο του... Αντώνη στην Αννα Παναγιωτοπούλου

Σοκαριστικό ατύχημα στην πρώτη Ανάσταση της Κέρκυρας: «Έφαγε» τον μπότη στο κεφάλι- Δείτε βίντεο

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα από διερχόμενο όχημα

Κέρκυρα: Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα ο Στέφανος Κασσελάκης

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός, Άννα Παναγιωτοπούλου