Η επιλογή του διαδόχου της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν θα επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας διαζυγίου, στην οποία έχει ήδη καταλήξει το Λονδίνο με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα απέχουμε από τη διατύπωση οποιασδήποτε θέσης που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς απαντώντας σε ερώτηση για την απειλή του επικρατέστερου υποψηφίου για τη διαδοχή της Μέι, του Μπόρις Τζόνσον, να μην πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit.

«Η εκλογή ενός νέου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει τις παραμέτρους αυτού που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι», προσέθεσε ωστόσο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη συνθήκη αποχώρησης στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Μέι με την ΕΕ τον περασμένο Νοέμβριο.

«Αυτό που είναι στο τραπέζι αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων με επιτυχία από την Επιτροπή και εγκρίθηκε από τις χώρες-μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit, δηλαδή την εξόφληση του λογαριασμού που προβλέπεται στη συμφωνία διαζυγίου, αν η ΕΕ δεν δεχθεί καλύτερους όρους εξόδου για τη χώρα του.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν αναφέρει αριθμούς, αλλά εγκαθιδρύει μια μέθοδο και αρχές για τον προσδιορισμό των οφειλόμενων ποσών από το Λονδίνο. Η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά πως το ποσό αυτό θα είναι από 40 έως 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Νοεμβρίου

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ