Μπορεί η τελευταία συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε ομίλους του Champions League να χρονολογείται τη σεζόν 2010-11, ωστόσο οι ένδοξες πορείες και οι μεγάλες νίκες του παρελθόντος καθιστούν το «τριφύλλι» ως την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό προκύπτει από την λίστα που δημοσίευσε η UEFA η οποία περιλαμβάνει την κατάταξη όλων των ευρωπαϊκών συλλόγων στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από το 1955 μέχρι σήμερα.

Έτσι λοιπόν, το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 23η θέση της κατάταξης έχοντας συγκεντρώσει 143 πόντους σε 28 συμμετοχές, την ώρα που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 29η θέση με 134 βαθμούς, έχοντας μάλιστα δύο συμμετοχές περισσότερες, δηλαδή 30.

Σε ότι έχει να κάνει με τους έτερους ελληνικούς εκπροσώπους η ΑΕΚ βρίσκεται στην 69η θέση με 52 πόντους και 14 συμμετοχές, ενώ ο ΠΑΟΚ στην 236η με 6 συμμετοχές και 8 βαθμούς. Η τελευταία ελληνική ομάδα της λίστας είναι η Λάρισα, η οποία βρίσκεται στην 348η θέση με 1 συμμετοχή και 2 βαθμούς.



Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Παναθηναϊκός είναι και η κορυφαία ελληνική ομάδα στο Champions League στην νεότερη έκδοση του, υπολογίζοντας από το 1993 και έπειτα όταν η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση απέκτησε τη μορφή που έχει μέχρι και σήμερα.

Για να δείτε αναλυτικά την κατάταξη των ευρωπαϊκών συλλόγων στο Κύπελλο Πρωταθλητριών πατήστε εδώ.

Για να δείτε αναλυτικά την κατάταξη των ευρωπαϊκών συλλόγων από καταβολής τους Champions League πατήστε εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Με 16 απουσίες η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει κανονική προπόνηση - Δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο Ζίνι»

Νικολακόπουλος: «Το καλό με τον Κάρμο και το κακό με τον Γιάρεμτσουκ»

Αθανασίου: «Ο Κρίστιανσεν έχει τις ικανότητες να γίνει αυτός βασικός, αν…»

ΠΑΟΚ: Άλλαξε το πλάνο στη διακοπή – Χωρίς φιλικό και με το βλέμμα στον Μπάνζα

Ολυμπιακός: Τριήμερο ρεπό και αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γκουστάβο Σα

ΑΕΚ: Επιστροφή στα Σπάτα με πολλές απουσίες – Τα δύο φιλικά και οι παίκτες που ανεβάζουν ρυθμούς

Τσακίρης: «Είδαμε και στο Σερβία-Ελλάδα γιατί είναι καλύτερος με τον Βάργκα ο Γιόβιτς»

Δεσύλλας: «Ο καθοδηγητής Ντε Φράι και η εμφάνιση του Τετέι κόντρα στη Σερβία»

Τσανάκας: «Ο Ιμανόλ έχει συνηθίσει να δουλεύει και με νεαρούς παίκτες»

Τσορμπατζόγλου: «Χρειάζεται ρυθμό ο Μπάνζα - Μεγάλη ζημιά για τον ΠΑΟΚ τυχόν καθυστέρηση στο Καυτανζόγλειο»