Ο Νάντο Ντε Κολό αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στη φετινή Ευρωλίγκα κερδίζοντας το βραβείο που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ.

Ο Γάλλος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ είχε 18,9 πόντους κατά μέσο όρο έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων σε 24 από τα 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Επίσης ξεπέρασε εννιά φορές τους 20 πόντους, ενώ ο μέσος όρος πόντων του ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος από το 2004, όταν καθιερώθηκε το εν λόγω βραβείο.

Ο Ντε Κολό είχε 55,8% στα δίποντα, 46,2% στα τρίποντα και 90,5% στις βολές. Ο συμπαίκτης του, Μίλος Τεόντοσιτς, ακολούθησε με 16,3 πόντους ανά αγώνα, ενώ τρίτος ήταν ο Αλεξέι Σβεντ της Χίμκι με 15,9 και τέταρτος ο Μάλκολμ Ντιλέινι της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 15,7.

Το βραβείο έχουν κερδίσει οι Τσαρλς Σμιθ της Σκαβολίνι το 2005, Ντρου Νίκολας της Μπενετόν το 2006, Ιγκόρ Ρακότσεβιτς το 2007, 2009 και 2011, ο Μαρκ Σάλιερς της Ροάν το 2008, Λίνας Κλέιζα του Ολυμπιακού το 2010, ο Μπο ΜακΚάλεμπ και ο Μπόμπι Μπράουν της Σιένα το 2012 και το 2013, ο Κιθ Λάνγκφορντ της Αρμάνι το 2014 και ο Τέιλορ Ρότσεστι της Νίζνι το 2015.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Nunn... better: Έγραψε ιστορία στη Euroleague με 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο ο Αμερικανός!

«Έδειξε πόσο έλειψε ο Ναν - Παναθηναϊκός με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας»: Το σχόλιο Πετρίδη για το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη

Μαρτίνεθ: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες - Ελίτ παίκτης ο Ναν»

Μήτογλου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μεγάλη νίκη, έχουμε περιθώρια βελτίωσης - Δεν κατάλαβα πότε έβαλε 25 πόντους ο Ναν»

Ναν: «Σας είχα πει ότι ο MVP είναι εδώ - Με βοήθησε με τις αλλαγές ο Ομπράντοβιτς»

Ομπράντοβιτς για Ναν: «Αγαπάει το μπάσκετ, δουλεύει σκληρά - Χρειάζεται υπομονή, έχει περισσότερα ματς από προπονήσεις»

Θύμισε... Γιόκιτς με φοβερά νούμερα ο Λεσόρ: «Δεν είμαι κουρασμένος, αυτή είναι η δουλειά μας»

Συστήθηκε ξανά με απίθανη εμφάνιση ο Ναν: «Μεγάλη νίκη, βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο»

Μαρτίνεθ: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες στην παράταση, δεν έπρεπε να στείλουμε Ναν-Φρανσίσκο στις βολές»

Ομπράντοβιτς: «Παίξαμε καλά στην επίθεση, πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα - Όλοι ξέρουμε την ποιότητα του Ναν»