Δώδεκα μέρες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό που τον έστειλε στο χειρουργείο για λεπτή επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, η προσπάθεια του Ανδρόγεου Σαμψάκη να σταθεί ξανά στα πόδια του συνεχίζεται.

Ο 17χρονος πρωταθλητής των καταδύσεων, κατά τη διάρκεια ξηρής προπόνησης στο γυμναστήριο του ΟΑΚΑ -χωρίς να βρίσκεται, επίσημα τουλάχιστον, υπό την επίβλεψη κάποιου προπονητή- είχε μια άσχημη πτώση με το κεφάλι. Το αποτέλεσμα αυτής ήταν κάταγμα σε τρεις αυχενικούς σπονδύλους και μετατόπιση έξι εκατοστών, ενώ από την πρώτη στιγμή δεν μπορούσε να κινήσει τα πάνω και τα κάτω άκρα του.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, συνοδευόμενος από τον Ολυμπιονίκη των καταδύσεων και προπονητή Νίκο Συρανίδη, και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Ακολούθησαν τέσσερις μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η νοσηλεία του συνεχίζεται.

Η σημερινή ενημέρωση των γιατρών για την κατάσταση της υγείας του αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης ξύπνησε ξανά την ανησυχία των οικείων του. Μετά τα αποτελέσματα της νέας αξονικής τομογραφίας που υποβλήθηκε, οι γιατροί αποφάσισαν πως θα πρέπει να περάσει επειγόντως την πόρτα του χειρουργείου -για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες- ώστε να του τοποθετηθεί επιπλέον ενίσχυση προσθίως του αυχένα.

Το ατύχημα του νεαρού αθλητή ενεργοποίησε τους συναθλητές και τις οικογένειές τους, που στέκονται με συγκινητικό τρόπο στο πλευρό του. Όχι, όμως και τους αρμόδιους φορείς, που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα επισήμως για ένα ατύχημα που συνέβη σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σε ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των καταδύσεων...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube