Το 4ο κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ανδρών πανηγυρίζει ο ΝΟ Βουλιαγμένης, αφού στον τελικό του Final 4 του Καρπενησίου επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 8-7. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του, έπειτα από τέσσερα χρόνια και δώδεκα ημέρες (τελευταία ήττα 8/5/2013)!

Ήταν, δε, η πρώτη νίκη του ΝΟΒ σε τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό από το 1999, όταν και πάλι είχε επιβληθεί με 8-7 στην Κέρκυρα. Έκτοτε, στους αγώνες που έκριναν τον συγκεκριμένο θεσμό, μετρούσε επτά σερί ήττες.

Όμως ο Χρήστος Αφρουδάκης και η νεανική ομάδα του Κώστα Λούδη κατάφεραν να διακόψουν αυτό το αρνητικό σερί δείχνοντας ότι κάτι καλό δημιουργείται και πάλι στο Λαιμό. Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας του ΝΟ Βουλιαγμένης, Μανώλης Ζερδεβάς που πραγματοποίησε έντεκα (11) αποκρούσεις στον τελικό (61%).



Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έπαιξαν εκπληκτική άμυνα στον παίκτη λιγότερο (4/12 είχε ο Ολυμπιακός στον παραπάνω), ενώ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και την απουσία του Γιάννη Φουντούλη, ακρογωνιαίου λίθου του Ολυμπιακού. Από τη μεριά της η ομάδα του Κώστα Λούδη μπορεί να μην είχε σπουδαίο ποσοστό στον παραπάνω (3/13), όμως βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, όπου σημείωσε τέσσερα γκολ και από το φουνταριστό, όπου σημείωσε ένα γκολ με το Νεμάνια Βίτσο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δύνατά στον αγώνα και με γκολ των Γενηδουνιά και Μουρίκη προηγήθηκε με 2-0. Όμως οι «μπέμπηδες» ισοφάρισαν πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου σε 2-2, χάρη σε γκολ των Αφρουδάκη και Καπότση. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα (3-2) με γκολ του Γιάνοβιτς, όμως και πάλι ο Χρυσοσπάθης ισοφάρισε σε 3-3. Το γκολ του Μυλωνάκη 5:10 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου έμελλε να είναι και το τελευταίο του ημιχρόνου (4-3).

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Στέλιος Αργυρόπουλος έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στους Πειραιώτες (5-3), όμως δύο γκολ των Χρυσοσπάθη και Καπότση έφεραν και πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία. Στο τελευταίο λεπτό του τρίτου οκταλέπτου, οι Ντόσκας και Τίγκας διαμόρφωσαν το 6-6 και το τελευταίο οκτάλεπτο αναμενόταν συγκλονιστικό.

Εκεί ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία με γκολ του Γενηδουνιά (7-6), όμως δύο γκολ των Βίτσο και Σολανάκη έβαλαν μπροστά για πρώτη φορά την ομάδα των νοτιών προαστίων 3:13 πριν τη λήξη. Από εκεί και πέρα ο Ζερδεβάς κράτησε με τρομερές επεμβάσεις την ομάδα του και στην τελευταία φάση το σουτ του Ποντικέα από τα οκτώ μέτρα αποκρούστηκε από τον MVP του Final-4.

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 7-8(2-2, 2-1, 2-3, 1-2)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Πρέκας, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γιάνοβιτς 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Γαλανόπουλος

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Δελαγραμμάτικας, Καλογερόπουλος, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλαϊτζής, Βίτσο 1, Καπότσης 2, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Δήμου, Πάτερος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube