Βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και... ατενίζει το μέλλον της στην κατηγορία με αισιοδοξία η Λαμία!

Με μια ψυχωμένη, σοβαρή και γεμάτη εμφάνιση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου επικράτησε δίκαια 1-0 του Ατρόμητου στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 4η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, βγαίνοντας εκτός επικίνδυνης ζώνης μετά από πάρα πολύ καιρό.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Νίκος Βέργος με προβολή στο 54ο λεπτό, με τους γηπεδούχους στη συνέχεια, να χάνουν αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να κλειδώσουν το τρίποντο.

Κάπως έτσι, η Λαμία ανέβηκε στην 6η θέση της ειδικής βαθμολογίας των playouts με 26 βαθμούς και στο +1 από τον προτελευταίο Ιωνικό, όπως και στο +3 από τον ουραγό Λεβαδειακό. Ο Ατρόμητος από την άλλη παρέμεινε στην κορυφή με 34 πόντους.



Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τη Λαμία με σχηματισμό 4-4-2. Ο Κολέσεφ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ αντί του Γκαραβέλη, με τους Σιμόν, Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλο και Αμπάντα να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Οι Σλίβκα και Τζανδάρης ξεκίνησαν στις θέσεις των χαφ, με τους Νούνιες και Μαρτίνεθ να αγωνίζονται στα άκρα και τους Μεντίνα και Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Κρις Κόλμαν επέλεξε το σύστημα 4-3-3 για τον Ατρόμητο. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Γιαννιώτης, με τους Κεσχρίντα, Χατζηισαΐα, Μαυρομάτη και Ντε Μποκ στην τετράδα της άμυνας. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Κουέν, Έρλινγκμαρκ και Αγκιμπού Καμαρά, με τους Κλωναρίδη και Κωτσόπουλο να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο, Ρομπάιγ.

Το ματς


Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς, αμφότερες οι ομάδες έβγαλαν διάθεση και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο του «Αθανάσιος Διάκος», ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ.

Η πρώτη στιγμή του ματς άνηκε στον Ατρόμητο, ο οποίος απείλησε στο 5ο λεπτό με σουτ του Ρομπάιγ μετά από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας. Η «απάντηση» της Λαμίας ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Σλίβκα να πατάει περιοχή και την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών. Στο 12ο λεπτό, οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν πολύ ωραία στο ανοικτό γήπεδο με τους Μαρτίνεθ και Νούνιες, ωστόσο, τα χάλασε στο τέλος ο Βέργος, ενώ, στο 14’ η κεφαλιά του Μεντίνα πέρασε άουτ.



Η μεγαλύτερη φάση πάντως του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 20ο λεπτό, και πάλι για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, ο Αμπάντα γέμισε από τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στον δραστήριο Μεντίνα, ο οποίος ελευθερώθηκε με ωραία κίνηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με το σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη.

Σε εκείνο το σημείο, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς, κερδίζοντας μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Κολέσεφ. Αντιθέτως, η Λαμία, βρήκε ακόμα μία καλή στιγμή στο 37’ με το άστοχο βολέ του Τζανδάρη μετά από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ. Η ομάδα του Κρις Κόλμαν έκανε αισθητή την παρουσία της στο 42’, με το επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Κλωναρίδη να περνάει από όλους τους παίκτες.



Τελείως διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λαμία να μπαίνει στο γήπεδο με το... μαχαίρι στα δόντια, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της. Μάλιστα, στο πρώτο κιόλας λεπτό της επανάληψης, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Μαρτίνεθ, με τον διαιτητή, Παπαδόπουλο, να αλλάζει την απόφασή του μετά από εξέταση του ίδιου στο VAR.



Μια εξέλιξη που όχι μόνο δεν επηρέασε την ψυχολογία της Λαμίας, αντιθέτως, φάνηκε πως «πείσμωσε» τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, μετά από γέμισμα του Αμπάντα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ντε Μποκ και άλλαξε λίγο πορεία, με τον Βέργο να πετάγεται στην «καρδιά» της περιοχής και με προβολή έκανε το 1-0 στο 54'!



Με την ψυχολογία στα ύψη, η Λαμία συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο, ψάχνοντας ένα δεύτερο γρήγορο γκολ με το οποίο θα «αγκάλιαζε» το τρίποντο. Κάτι που θα μπορούσε να το πετύχει στο 59ο λεπτό, με τον Μαρτίνεθ να πιάνει ένα δυνατό σουτ μετά από λάθος της άμυνας και τον Γιαννιώτη να βγάζει σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη! Δευτερόλεπτα μετά, η Λαμία έφυγε στην αντεπίθεση με τον Βέργο να τροφοδοτεί τον Μεντίνα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν κάπως τον ρυθμό του αγώνα στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να ελέγχουν το ματς. Στο 86' έφτασαν μια... ανάσα από το 2-0, όταν ο Τσούκαλος νικήθηκε από τον Γιαννιώτη σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον κίπερ του Ατρόμητου μάλιστα να σταματά με μία ακόμα σωτήρια επέμβαση τον Βασιλαντονώπουλο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP: Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι εκείνη που διακρίθηκαν από τη Λαμία. Ωστόσο, αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποιον αυτός θα ήταν ο Αμπάντα - νικώντας στο νήμα τους εξαιρετικούς σήμερα Σλίβκα και Μεντίνα - καθώς, με τα ανεβάσματά του, ο Γάλλος ήταν διαρκώς μια πηγή κινδύνου για τους γηπεδούχους.
Η... σφυρίχτρα: Καλή κρίνεται σε γενικές γραμμές η διαιτησία του ματς. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο 46', με το VAR να τον καλεί να ελέγξει τη φάση και τελικώς να ακυρώνει ορθώς την αρχική του απόφαση, αφού ο Χατζηισαΐας βρίσκει την μπάλα στη φάση με τον Μεντίνα. Τέλος, στη φάση του 81' και στο σκληρό χτύπημα του Μεντίνα - άθελά του φυσικά - στον Γκονζάλες, εκεί θα μπορούσε να δείξει μια κίτρινη ο διαιτητής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube