Αφειδώς μοίρασε πάλι τις κάρτες ο Ματέου Λαόθ. Ο Ισπανός ρέφερι που είχε βρεθεί στο στόχαστρο μετά το ρεκόρ των 18 καρτών που έδειξε στον αγώνα ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παραλίγο να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Στο χθεσινό καταλανικό ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ (1-1), ο διεθνής ρέφερι έδειξε συνολικά 15 κίτρινες κάρτες και 2 κόκκινες. Μάλιστα, σε ένα δεκάλεπτο μοίρασε 6 κίτρινες και 3 κόκκινες, ακυρώνοντας μετά από παρέμβαση VAR και on field review τη μία αποβολή. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στην ιστορία της La Liga και δείχνει πως μάλλον ο Λαόθ έχει χάσει τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, κιτρίνισε από πλευράς Μπαρτσελόνα τους Φάτι (25’), Γκάβι (30’), Άλμπα (74’ και 78’), Φεράν Τόρες (75’), Πέδρι (76’) και από πλευράς Εσπανιόλ τους Ολιβάν (30’), Καμπρέρα (31’), Καλέρο (54’), Εξπόζιτο (74’), Βίνι Σόουζα (74’ και 80’), Αρνάου (95’) και Πουάδο (96’).

Σημειώνεται ότι ο Λαόθ είχε διευθύνει στις 21 Μαΐου του 2022 τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (1-0), αλλά εκεί μοίρασε μόλις έξι κίτρινες κάρτες: δύο στον Παναθηναϊκό και τέσσερις στον ΠΑΟΚ, τις τρεις τελευταίες σε παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» για διαμαρτυρίες στις καθυστερήσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube