Σεισμό που σημειώθηκε "σε ευαίσθητη περιοχή" χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας τα 4,1 Ρίχτερ, την Πέμπτη τα ξημερώματα στην Αταλάντη.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το επίκεντρο ήταν 102 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου «που είναι μια τεκτονική τάφρος καθώς περιλαμβάνει τα ρήγματα της Αταλάντης, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχειοώ». Συγχρόνως όμως διευκρίνησε ότι «από το από το ρήγμα αυτό καθ' αυτό της Αταλάντης δεν κινδυνεύουμε γιατί έχουμε βρει ότι η περίοδος επανάληψης ενός μεγάλου σεισμού είναι 700 χρόνια και ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός είχε γίνει στην περιοχή το 1896 και ήταν 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας ζημιές».

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Νοεμβρίου

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ