Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως είναι σημαντικές οι έξι νίκες στη Θεσσαλονίκη και στάθηκε στον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ από τα πλάγια και στις αλλαγές που γίνονται και το πως πρέπει να γίνονται με βάση την εξέλιξη και το τι ζητάς από την κάθε αναμέτρηση. Θεωρεί πως έκαναν περισσότερες φάσεις από τους Περιστεριώτες, στάθηκε στον Κουλούρη, στον Κάνιας και στον Κάμπο, ενώ θεωρεί τον Βιεϊρίνια τον πολυτιμότερο, στεκόμενος και στις στημένες φάσεις.

Αναλυτικά: Για το αν ο ΠΑΟΚ από σήμερα κάνει μια νέα αρχή: «Νέα αρχή όχι, αλλά πρέπει να κρατήσουμε ότι έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουμε έξι συνεχόμενες νίκες στην έδρα μας και παρόλα αυτά όταν θα επιστρέψουν οι οπαδοί μας στο γήπεδο θα έχουμε περισσότερη δύναμη, αυτοπεποίθηση και ενέργεια στο παιχνίδι μας».

Για το αν εκτιμάει ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ σήμερα ήταν στα άκρα και πως διαχειρίστηκε τις σημερινές αλλαγές: «Αυτή είναι η άποψή σας, υπήρχαν καλά παιχνίδια από τις πλευρές και σε προηγούμενα ματς που παίξαμε, κάποιος μου είπε ότι παίξαμε πάρα πολύ επιθετικά, ποιον να εμπιστευτώ, εσάς ή τον άνθρωπο που είναι λίγο πιο επαγγελματίας όσον αφορά αυτό το κομμάτι; Είναι κάτι που έγινε πριν μια εβδομάδα, δεν μου είπε κάτι ο πατέρας μου.

Γενικά είμαστε μια πολύ επιθετική ομάδα, δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία σε αυτό, αν θέλετε να κάνετε κριτική είναι η δουλειά σας, όπως είπα και την περασμένη Παρασκευή, για τους περισσότερους ανθρώπους το πιο σημαντικό είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά σαν επαγγελματίες που βρισκόμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο, θα πρέπει να αναλύσουμε κάποια πράγματα τελείως διαφορετικά.

Η ομάδα μας άξιζε πολλά περισσότερα πράγματα όσον αφορά τους βαθμούς, γιατί είμαστε μια ομάδα που κυριαρχεί στα ματς και δεν το λέω μόνο για τα εντός, αλλά το κάναμε και στην Αθήνα αυτό. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά όσον αφορά τα δυο τελευταία εκτός παιχνίδια, έχουμε βελτιώσει, μια διαφορετική κατανόηση μεταξύ μας.

Όπως είπα, στην Αθήνα κυριαρχήσαμε, κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό μας, δεν σκοράραμε αντίθετα ο αντίπαλος κατάφερε να σκοράρει. Μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε απέναντι σε ομάδες που είχαν τη βοήθεια των φιλάθλων τους, γιατί με ρωτήσαμε και πριν για τους δικούς μας.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο παιχνίδι, κάνεις τις κινήσεις σου σκεφτόμενος το αποτέλεσμα, πρώτα από όλα, από εκεί και πέρα σκέφτεσαι τις καταστάσεις, γιατί ήμουν πολύ αναστατωμένος από την κόκκινη κάρτα που δεχτήκαμε στην Αθήνα, γιατί χάσαμε μια αλλαγή και δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε ένα διάστημα 20’, στο οποίο παίζαμε με παίκτη παραπάνω.

Πρέπει να σας πω, γιατί υπήρχε μεγάλη πίεση στο μυαλό μου, πραγματικά θέλαμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Αθήνα, αυτό, όμως, που συνέβη με το αριθμητικό πλεονέκτημα νομίζω πως μας αποδιοργάνωσε λίγο, έπρεπε να παίξουμε με περισσότερες τελικές πάσες, γιατί βιαστήκαμε, θέλαμε να τελειώσουμε γρήγορα το ματς, υπήρχε γενικά μια βιασύνη, γιατί πιστεύαμε ότι θα μπλέξει μετά η κατάσταση.

Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, όμως, είναι ότι δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλό μας να ξεκουραστεί ακόμα και αν κυριαρχούσαμε στο παιχνίδι, αλλά είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν θεωρώ πως είμαστε μια αμυντική ομάδα».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Πρίγιοβιτς στην αρχική ενδεκάδα: «Δεν ήταν λόγω της Εθνικής, ο Κουλούρης είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει τα φυσικά προσόντα και μπορεί να δώσει μια ισορροπία, υποστηρίζοντας πολύ το κέντρο του γηπέδου, είναι μαχητής, παλεύει πολύ, είναι υπεύθυνος.

Αν θέλετε μπορεί να είναι και λίγο φυσιολογικό που χάσαμε την ισορροπία γιατί ήταν ένα παιχνίδι με πολύ περίεργη ιστορία, χάνοντας δυο ευκαιρίες στο 0-0, δεχτήκαμε ένα γκολ από μια ευκαιρία, στο 1-1 πάλι χάσαμε ευκαιρίες και μπορούμε να πούμε ότι βγήκε μια… αυτοπροστασία από τους παίκτες, σε ένα σημείο που ο Ατρόμητος έπαιζε με μεγάλες μπάλες, έχοντας φέρει αρκετούς παίκτες στη δική μας περιοχή, και είναι φυσιολογικό όταν υπάρχουν αυτές οι μεγάλες μπάλες, να υπάρχει αυτό το είδος παιχνιδιού και να λέμε ότι χάθηκε η ισορροπία.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία του Κάνιας, ακόμα και του Κουλούρη γιατί συμμετείχε ως ένα βαθμό στο γκρουπ, για την επιστροφή του Κάμπος, γενικότερα είναι πράγματα που δίνουν μια διαφορετική δυναμική στο σύνολο. Υπάρχουν παίκτες που παραμένουν με κίνητρο, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχει αυτή η παρουσία των παικτών, να μην βασιζόμαστε μόνο σε ένα κορμό 11 παικτών συνέχεια.

Ο Βιεϊρίνια για μένα είναι πάντα ο πολυτιμότερος στο σύνολο και την ενέργεια του παιχνιδιού, όταν το κοιτάς μπορείς να καταλάβεις ότι μπορεί να σου βγάλει μια αυτοπεποίθηση για πολλούς λόγους».

Ερωτηθείς για τις στημένες φάσεις: «Δημιουργούμε πάρα πολλές ευκαιρίες από φάουλ, από κόρνερ, αλλά δεν τις εκμεταλλευόμαστε σωστά και αυτή η αστοχία προέρχεται από μία ησυχία που υπάρχει μέσα μας. Έχουμε αυτό το στυλ παιχνιδιού, σήμερα παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που τρέχει πολύ κι έχει ευκαιρίες.

Υπάρχει ίσως μία έλλειψη αυτοπεποίθησης σε εισαγωγικά, παλεύουμε για κάτι πολύ σημαντικό και ξέρουμε ότι αν κάνουμε ένα λάθος, μπορεί να μας κοστίσει. Σε κάθε ματς δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να έχουμε υπομονή, η σεζόν χρειάζεται υπομονή. Είμαστε άνθρωποι, ακόμη και σήμερα είπα κάτι στη βοηθό που ήταν μπροστά μου και μου απάντησε ότι κι αυτή είναι άνθρωπος...».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.