Παράτυπο χαρακτήρισε τον ορισμό του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός από το προεδρείο της Λίγκας ο Ανδρέας Μαλάτος.

Μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή η «Έφεση της Τρίτης», ο πρόεδρος της ΙΔΕΑΔ και Διδάκτωρ αθλητικού δικαίου υποστήριξε πως πάσχει η αναβολή του αγώνα και ο ορισμός του μόλις μία ημέρα μετά. Διότι το προεδρείο της Stoiximan Super League έκανε χρήση της παραγράφου 6 του άρθρου 11, η οποία αναφέρεται σε λόγους ανωτέρας βίας ώστε να πάρει απόφαση χωρίς σύγκλιση του ΔΣ.

Και ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσε να κάνει χρήση της παραγράφου 5 του άρθρου 11, η οποία αναφέρεται ρητά σε υγειονομικούς λόγους, όπως και συνέβη με τα κρούσματα κορωνοϊού στον Παναθηναϊκού. Ωστόσο, εάν συνέβαινε αυτό, τότε η απόφαση για αναβολή και εκ νέου ορισμό του αγώνα θα περνούσε από το ΔΣ και όχι μόνο από το προεδρείο!

«Είναι θέμα ερμηνείας του ΚΑΠ. Το θέμα της αναβολής προβλέπεται στο άρθρο 11, εκεί όπου υπάρχουν δύο παράγραφοι, η 5 και η 6. Η 5 λέει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αναβάλει έναν αγώνα και μεταξύ αυτών αναφέρει ρητά υγειονομικούς ρόλους και αν υπάρχει περίπτωση covid. Οι υγειονομικοί λόγοι αναβολής ενός αγώνα προβλέπονται ως λόγοι αναβολής από το ΔΣ και όχι από το προεδρείο. Η παράγραφος 6 αναφέρεται σε λόγους ανωτέρας βίας, ότι μπορούν δηλαδή και μόνοι τους ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος να πάρουν την απόφαση για αναβολή.

Η ανωτέρα βία στα νομικά σημαίνει… υπεράνω των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Εκεί σου επιτρέπει ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος να πάρεις την απόφαση. Έπρεπε η απόφαση της αναβολής, γιατί ήταν υγειονομικός λόγος, να ληφθεί από το ΔΣ και όχι από το προεδρείο. Πάσχει ο ορισμός του αγώνα αφού δεν έγινε από το ΔΣ. Σίγουρα είναι παράτυπος ο ορισμός του αγώνα, αλλά από τη στιγμή που δεν προσέβαλε την απόφαση ο Παναθηναϊκός και δέχτηκε τη διεξαγωγή του με τον τρόπο αυτό, πλέον δεν “θεραπεύεται” αυτό»
, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε τα όσα είπε ο Ανδρέας Μαλάτος στην εκπομπή «η Έφεση της Τρίτης» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube