Με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες διεξάγεται στην Αντίγκουα το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης Όπτιμιστ με τη συμμετοχή 255 σκαφών. Οι νεαροί Ελληνες ιστιοπλόοι δεν είναι μαθημένοι σε κύματα 2 μέτρων (!) που συνοδεύονται από ρεύματα, όμως προσπαθούν για το καλύτερο και κερδίζουν εμπειρίες.

Με την διεξαγωγή των πρώτων 6 ιστιοδρομιών τελείωσε η προκριματική φάση και δύο αθλητές μας κατάφεραν να περάσουν στον χρυσό στολίσκο. Ο Αναστάσης Γκαρίπης του Ο.Φ.Θ. και ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης του Ι. Ο. Χαλκίδας. Οι Δ. Σουρλατζής και Ε. Γουίντερς (και οι δύο του Ν.Ο.Κ.) θα συνεχίσουν στον αργυρό στολίσκο και ο Νίκος Σουρλατζής τοιυ ίδιου ομίλου θα τρέξει στον χάλκινο.

Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας επικρατούσε χθες άπνοια και δεν έγιναν ιστιοδρομίες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 420. Για σήμερα Πέμπτη – καιρού επιτρέποντος - έχουν προγραμματιστεί 3 κούρσες και η Ελλάδα περιμένει να πανηγυρίσει ένα χρυσό μετάλλιο με τους Ο. Σπανάκη – Κ. Μιχαλόπουλο στην κατηγορία U17. Ελπίδες για μετάλλιο έχουν και οι Μ. Παππά – Μ. Τσαμοπούλου στις γυναίκες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube