Τα πάντα... τέλειωσαν στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός έμαθε ήδη τους αντιπάλους του στο Top-16. Η Ζαλγκίρις Κάουνας, με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησε της Μπάμπεργκ με 84-80 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Γ’ ομίλου!

Έτσι οι Γερμανοί όχι μόνο ηττήθηκαν, αλλά ταυτόχρονα έμειναν εκτός συνέχειας με την Εφές Αναντολού να... σώζεται, να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και παράλληλα να... πέφτει πάνω στους Πειραιωτές στην επόμενη φάση.

Εκεί όπου παρέα θα τους κάνει και η Αρμάνι Μιλάνο που είναι σίγουρα δεύτερη, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στο αυριανό παιχνίδι της.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους Λιθουανούς που προηγήθηκαν με 14-10. Οι Γερμανοί, όμως, βρήκαν το... χέρι τους από τα 6,75 με αποτέλεσμα να «βομβαρδίζουν» από το τρίποντο και να πηγαίνουν στο πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα επτά πόντων (28-21).

Η Μπάμπεργκ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό προς στιγμήν όπου προηγήθηκε με 33-24. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν το παιχνίδι να φύγει από τα χέρια τους και με σερί 8-0, μείωσαν στον πόντο (33-32). Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το οριακό 43-42 υπέρ των Γερμανών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν για τα καλά! Έτσι, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, χάρη στο 59-49 στα μισά της περιόδου. Μέχρι το 30’ το σκορ παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα με την παρέα του Γιασικεβίτσιους να μην μπορεί να επιστρέψει (69-58).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά μείωσε σε απόσταση... αναπνοής με το 71-70. Η αντεπίθεση των Λιθουανών συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ, ακόμα και με επτά πόντους (71-78) με ένα εκπληκτικό σερί. Η Μπάμπεργκ δεν κατάφερε να επιστρέψει, ηττήθηκε 84-80 και έμεινε εκτός συνέχειας, δεχόμενη έναν άξοδο αποκλεισμό μέσα στο σπίτι της!

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 43-44, 69-60, 80-84

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αιχμές Ομπράντοβιτς μετά το ντέρμπι του Βελιγραδίου: «Αποτύχαμε να προσαρμοστούμε στα κριτήρια της διαιτησίας...»

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο μας, δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη»: Το μήνυμα του Ολυμπιακού στον κόσμο του

Ευρωλίγκα: MVP της 15ης αγωνιστικής οι Κλάιμπερν και Γουόκερ

Επιστρέφει στα μέσα Ιανουαρίου ο Καρλίκ Τζόουνς

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν πολύ κακοί αμυντικά, αποτύχαμε τελείως στο πλάνο μας»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα

Ντόρσεϊ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ήμασταν πολύ σοφτ - Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε» - Τι είπε για Μόντε Μόρις

Ντόρσεϊ: «Δεν ήμασταν καλά πνευματικά, έκανα πολλά λάθη και το παίρνω πάνω μου»

«Χωρίς άμυνα δεν μπορείς να διακριθείς στην Ευρωλίγκα»: Το σχόλιο Ζέρβα μετά την ήττα από του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη

Πασκουάλ: «Μετρά το ότι παίξαμε καλό μπάσκετ, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα»