Euroleague

Μήτογλου: «Δεν ήμασταν στο επίπεδο που θέλουμε»

Στο γεγονός πω η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή κόντρα στην Μπασκόνια στάθηκε ο Ντίνος Μήτογλου μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Ντίνος Μήτογλου τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές στιγμές στο ματς με την Μπασκόνια και πως υπάρχουν απαιτήσεις από την ομάδα λόγω της ποιότητας που διαθέτει, θεωρεί πως η διαφορά δεν ανέβηκε λόγω του γεγονότος πως η Μπασκόνια μάτσαρε την ενέργεια των «πράσινων», στάθηκε στα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, πιστεύει πως μπορεί να παίξει καλύτερα στο «5» που τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του, θεωρεί πως πρέπει να κυκλοφορούν καλύτερα και περισσότερο την μπάλα λα και να μην παίζουν ατομικά κι αναφέρθηκε στα τρίποντα που σουτάρει.

Αναλυτικά: «Θεωρώ δεν παίξαμε καλά σήμερα καθόλου. Αυτή είναι η άποψή μου γενικά. Εντάξει, είχαμε και κάποιες καλές στιγμές, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν ότι δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε, ενεργειακά δεν ήμασταν καλοί. Θεωρώ γενικά την ομάδα μας… έχω πολύ υψηλές απαιτήσεις, έτσι όπως το βλέπω εγώ για την ομάδα μας. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ, πολύ ποιοτικούς παίκτες. Θεωρώ ότι εύκολα μπορούσε να φύγει η διαφορά σε μεγαλύτερα επίπεδα. Η Μπασκόνια κατάφερε να ματσάρει την ενέργειά μας κι αυτό δεν ήταν καλό, δηλαδή πήρε και πολλά αμυντικά ριμπάουντ, επίσης, οπότε ξεκάθαρα έπρεπε να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα.
Και στο δεύτερο μέρος βγάλαμε μια αντίδραση, αλλά θεωρώ έχουμε ακόμα πάρα πολλά περιθώρια να δώσουμε. Σίγουρα, μετράει, όμως, ότι κερδίσαμε κι η νίκη είναι νίκη».

Για τη μαγική ασίστ του: «Ξέρεις, είναι ωραία φάση μπάσκετ, δηλαδή μου άρεσε, μου άρεσε πολύ. Οπότε, γιατί εντάξει, σαν ψηλός να δίνεις και να δημιουργείς μια τέτοια όμορφη φάση είναι… Εντάξει, δεν είναι κάθε φορά γιατί δεν έχουμε πολύ την μπάλα εμείς οι ψηλοί. Δημιουργούν κοντοί για εμάς και μετά, αν μπορείς, να δημιουργείς κατάσταση. Οπότε να βγάλεις μια ασίστ τόσο όμορφη, γιατί το χάρηκα, αλήθεια το χάρηκα, ήταν πολύ ωραίο».

Για το ότι ο Ζοτς τον βάζει στο «5»: «Μα όλοι γνωρίζουν ότι η θέση μου είναι τέσσερα, ξεκάθαρα δηλαδή, οκ. Αλλά, το έχουμε πει. Ο κόουτς μου είπε ότι γνωρίζω την κατάστασή σου, θέλω να σε χρησιμοποιήσω. Έκανα τα πάντα στη θέση ‘5’ εννοώ, έκανα τα πάντα και δούλεψα πάρα πολύ, είδα πάρα πολύ πίσω βίντεο για τη θέση ‘5’. Θεωρώ ότι αυτή η δουλειά που έχω κάνει αποδίδει, χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό και το σημαντικότερο είναι εντάξει, τέσσερα-πέντε δεν έχει σημασία. Το σημαντικότερο είναι να νικάμε».

Για τον τρόπο που κυκλοφόρησε η μπάλα: «Κι αυτό ήταν σίγουρα μια πολύ καλή παρατήρηση. Ήταν ένα από τα πράγματα τα οποία επισημαίναμε, ότι παίζαμε εγωιστικά λίγο, δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα έτσι όπως έπρεπε και γενικά δεν παίζαμε το μπάσκετ όπως αρχίσαμε τη χρονιά. Θεωρώ, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο μοιράσαμε πιο πολύ την μπάλα και θεωρώ ήμασταν και λίγο άστοχοι στο τρίποντο και για αυτό δεν πήραμε μια μεγάλη διαφορά».

Για το τρίποντο: «Θεωρώ ότι το όμορφο πράγμα, όσο μεγαλώνω κι όσο ας πούμε ένας αθλητής μεγαλώνει που έρχεται η εμπειρία, είναι να μπορείς να συνδυάσεις όλα τα ωραία που έχεις δημιουργήσει σαν παίκτης και να τα βγάλεις στο γήπεδο. Θεωρώ ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα το βγάλω στο γήπεδο το τρίποντο. Είναι θέμα χρόνου, αλλά αυτή τη στιγμή προσπαθώ τόσο πολύ να ακολουθήσω το πλάνο του κόουτς που εστιάζω εκεί. Θέλω να νικήσω φυσικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x