Η κλήρωση, που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Λουξεμβούργο, έφερε στον δρόμο της Ελλάδας δύο δυνατές ομάδες από το επίπεδο Α και το επίπεδο Β αντίστοιχα του σταδίου 1.

Η Ελβετία αγωνίστηκε με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας (επίπεδο Α) και περιορίστηκε στην τρίτη θέση του πέμπτου γκρουπ. Η Σλοβακία αναδείχτηκε νικήτρια στο πέμπτο γκρουπ της δεύτερης κατηγορίας (επίπεδο Β).

Εξάλλου, την Τετάρτη έγινε στο ίδιο μέρος και η κλήρωση για την τελική οκτάδα του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στους άνδρες, η γαλλική Ενεμπόν του Γιώργου Σταματούρου, που προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ, κληρώθηκε με τη Φορτούνα Κιέβου.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»
«Γενικά, μετέχουν πολύ δυνατές ομάδες σε αυτή τη φάση. Σίγουρα είναι δύσκολο να κατακτήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ, αλλά πιστεύω ότι αν παρουσιαστούμε έτοιμοι τον Μάιο έχουμε καλές πιθανότητες», σχολίασε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, και πρόσθεσε:

«Και οι δύο ομάδες, που βρίσκουμε απέναντί μας, έχουν αθλήτριες στις πρώτες εκατό του κόσμου. Η Κατερίνα Τόλιου έχει φέρει καλά αποτελέσματα με αθλήτριες των χωρών αυτών, τη Σλοβακία την είχαμε νικήσει στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού, έστω κι αν έλειπε μία βασική αθλήτριά της, αλλά, όπως και να ‘χει, πρέπει ν’ αποδώσουμε πολύ καλά για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό.

Ευελπιστούμε να βρεθεί σε καλή κατάσταση όλη η ομάδα διότι σε σχέση με τα όσα δείξαμε στο στάδιο 1 θα χρειαστούμε το κάτι παραπάνω».


Τα υπόλοιπα γκρουπ στο στάδιο 2 των γυναικών:

1ο γκρουπ:
Ρωσία
Τουρκία
Λιθουανία

2ο γκρουπ:
Ισπανία
Αγγλία
Βέλγιο

3ο γκρουπ:
Ιταλία
Σερβία
Εσθονία

5ο γκρουπ:
Σλοβενία
Αζερμπαϊτζάν
Βουλγαρία
Ισραήλ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube