· Ο τίτλος του κομματιού μου παραμονές του αγώνα στην Κέρκυρα ήταν, «όταν κάνουν 7 τελικές σε ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη…». Η συνέχεια ήρθε χθες: «…Τότε η Κέρκυρα στο γήπεδο της θα του κάνει 12 τελικές…».

· Και να θες να το κρύψεις, δεν κρύβεται ότι ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο θέμα αμυντικό. Και με αυτή καθ΄ εαυτή την άμυνα του, αλλά και με τη γενικότερη αμυντική λειτουργία του. Υπό αυτές τις συνθήκες μάλιστα δεν το λες κι άσχημο το παθητικό των 11 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε παιχνίδια με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ. Διότι, όταν τρως κατά μέσο όρο 1+ γκολ ανά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είναι μεγάλο νούμερο το 2 γκολ ανά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ…

· Από την άλλη, για να μην μπούμε σε διαδικασία μόνο να τα βάζουμε με τους αμυντικούς, να δούμε και την άλλη αλήθεια. Γιατί πλάκα πλάκα, χάρη στα γκολ των αμυντικών ο Ολυμπιακός τώρα είναι στα ίσα διεκδικητής του τίτλου, από εκεί που είχε ένα τόσο κακό ξεκίνημα!

· Και δεν υπερβάλλω καθόλου! Πόσα γκολ έχει πετύχει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα; 24. Βγάζουμε τα πέντε πέναλτι, που τα εκτελούν οι επιθετικογενείς παίκτες, μας μένουν 19 γκολ. Ποιοι έχουν σημειώσει αυτά τα 19 γκολ; Τα εννιά οι αμυντικογενείς παίκτες και τα 10 οι επιθετικογενείς!!!

· «Παίζει» αυτό το πράγμα; Κι όμως παίζει και παραπαίζει!

· Τρία έχει βάλει ο Σισέ! Δύο ο Ένγκελς. Κι από ένα οι Φιγκέϊρας, Κούτρης, Μποτία, Ζιλέ! Στο σύνολο εννιά!

· Και τρία έχει ο Ανσαριφάρντ, δυο οι Μάριν, Πάρντο κι από ένα οι Φορτούνης, Οτζίτζα, Τζούρτζεβιτς. Στο σύνολο δέκα!

· Έτσι δεν είναι; Τα δεδομένα είναι αυτά. Με πρώτο σκόρερ τον Σισέ πάει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα! Και σίγουρα δεν είναι αυτό το…ορθόδοξο. Τα παιδί έχει κάνει τρία γκολ σε εφτά συμμετοχές. Κι άλλα δύο ο Ένγκελς σε πέντε συμμετοχές!

· Κι από την άλλη, τρία γκολ (συν ένα πέναλτι) έχει ο Ανσαριφάρντ σε έξι συμμετοχές. Ένα (συν ένα πέναλτι) έχει ο Τζούρτζεβιτς σε τρεις. Κανένα σε δύο συμμετοχές έχει ο Εμενίκε, κανένα σε μία συμμετοχή κι ο Μπεν.

· Αν λοιπόν τα χώνουμε στους αμυντικούς για τα γκολ που τρώει ο Ολυμπιακός, τι πρέπει να κάνουμε στους επιθετικούς για τα γκολ που δεν βάζουν αυτοί, αλλά οι αμυντικοί; Και συγνώμη αλλά το χθεσινό του Τζούρτζεβιτς είναι η εξαίρεση στον κανόνα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube