Ελάχιστες ημέρες μετά από την παρουσίαση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Παναγιώτης Τζόβολος ,συναντήθηκε την Πέμπτη με τη διοίκηση της Ε.Ο.Α.Κ.

Στα γραφεία της Ε.Ο.Α.Κ. στο ΟΑΚΑ ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είδε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκη, και τον Γενικό Γραμματέα, Τάκη Κορδονούρη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα παρέστησαν, επίσης, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην πάλη, στην οικεία κορυφαία διοργάνωση, Αλέξανδρος Παπαδάτος, που έχει τη θέση του εκπροσώπου των αθλητών στη διοίκηση της Ε.Ο.Α.Κ., η διερμηνέας της Ομοσπονδίας, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Βάσω Δημοπούλου, κι ο προπονητής της Ε.Ο.Α.Κ. στην επιτραπέζια αντισφαίριση, Χρήστος Βατσακλής.

Συζητήθηκε γενικά η ανάπτυξη του αθλήματος στο κομμάτι των κωφών και βαρήκοων, περαιτέρω τρόποι ν’ αυξηθούν οι αθλούμενοι κι ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών.

Ειδικότερα, υπήρξε αναφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωφών και βαρήκοων 2025, που έχει οριστεί για τις 18/5 στο ΣΕΦ, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανάληψης από την Ελλάδα του οικείου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2027.

Επίσης, η Ε.Ο.Α.Κ. ενημέρωσε ότι το άθλημα θα έχει εκπροσώπηση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών του 2025, ενώ έκανε γνωστή και την επιθυμία της να διοργανώσει η χώρα μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών του 2029.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Λάμψη πρωταθλητών στην απονομή των επάθλων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες