Μετά την τέταρτη θέση στο μικτό ομαδικό, οι 13χρονοι πρωταθλητές μας Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης και Νίκος Αλεξίδης προχώρησαν την Πέμπτη αήττητοι στην προκριματική διαδικασία του απλού στο δυνατό Οπεν πινγκ πονγκ των Europe Youth Series που συνεχίζεται στο Όσιγεκ.
Οι Έλληνες πρωταθλητές μετείχαν σε γκρουπ των τεσσάρων, με νέες πολύ αξιόλογες εμφανίσεις σημείωσαν αμφότεροι από τρεις νίκες και προκρίθηκαν στο A Finals, δηλαδή τα νοκ άουτ των «32».

Τα γκρουπ ήταν 16, στο κυρίως ταμπλό πέρασαν οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα και θα βρουν μπροστά τους έναν δεύτερου ομίλου με βάση την πρωτιά τους.

Ο Μαρκουλάκης τέθηκε επικεφαλής στο τέταρτο γκρουπ. Στην εναρκτήρια αγωνιστική επιβλήθηκε του Γεωργιανού Μουράντι Μπερίντζε με 3-0 σετ (11-4, 11-5, 11-7). Το μεσημέρι, κατέβαλε τον Φινλανδό Τζόελ Κιβουμάκι με 3-1 σετ (11-2, 10-12, 11-6, 11-4) και το απόγευμα τον Κροάτη Ιβάνο Σπέχαρ με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-6).

Ο Αλεξίδης πήγε δεύτερο φαβορί στο 16ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα του νίκησε εύκολα τον Ισπανό Νίκολας Φερνάντεθ με 3-0 σετ (11-5, 11-3, 11-4). Στην επόμενη αγωνιστική ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τον Κροάτη επικεφαλής Λόβρο Ποσίλοβιτς (11-8, 11-3, 11-9) και στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά τον Ιταλό Ματία Σομάνι με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 11-4, 11-8).

Τα διπλά στις τέσσερις κατηγορίες αρχίζουν την Παρασκευή κι έχουν μόνο νοκ άουτ σύστημα. Οι Αλεξίδης/Μαρκουλάκης αντιμετωπίζουν στον πρώτο γύρο τους Ούγγρους Γκαμπόρ Πέντεκ/Πέτερ Κις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Οι αληθινοί επαγγελματίες μίλησαν και δεν είναι ποδοσφαιριστές»: Οργή των Ιταλών πρωταθλητών για τις δηλώσεις Γκραβίνα!

Όγδοη θέση για τον Κουκουσέλη-Φούσκη στο ελεύθερο σόλο

Συνελήφθη και φυλακίστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ο Τάιγκερ Γουντς

Ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στην Φλόριντα ο Τάιγκερ Γουντς

Ιστιοπλοΐα: Η ελληνική αποστολή για Μαγιόρκα

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής πινγκ πονγκ ανδρών στο στάδιο 1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Στο νούμερο 12 ο Μουχθής στο World Para Ranking, στο 21 ο Χατζηκυριάκος

Μοιράστηκαν 80 εκατ. ευρώ σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό από το στοίχημα-Η κατανομή ανά σπορ

Έκλεισαν με το απόλυτο την κανονική διάρκεια της Α1 πινγκ πονγκ Ολυμπιακός στους άνδρες και Παναθηναϊκός στις γυναίκες

Φινάλε στην κανονική διάρκεια της Α1 πινγκ πονγκ με Παναθηναϊκό–Ολυμπιακό στους άνδρες και Παναθηναϊκό-ΑΕΚ στις γυναίκες