*Η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό έγινε εξαιρετικά δύσκολη μετά την ήττα από τον Άρη στη Λεωφόρο. Το τι έγινε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αναλύθηκε σε προηγούμενο κείμενο και φυσικά στον «αέρα» του BwinΣΠΟΡ FM. Συνεπώς, ας μην επαναλαμβανόμαστε και ας δούμε τη συνέχεια για το «τριφύλλι». Μια συνέχεια που, πλέον, βάζει εξτρά πίεση στην ομάδα, η οποία επιβάλλεται να πάρει νίκη στο επόμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ.

*Άλλο αποτέλεσμα για το «τριφύλλι» δεν υπάρχει. Ακόμα και με ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός σχεδόν αποχαιρετά τον μοναδικό του στόχο για φέτος, αυτόν της εξόδου στην Ευρώπη και της επιστροφής στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» είναι κοντά στο να μην πετύχουν αυτό που ήθελαν από την αρχή της σεζόν. Είναι σκληρό, αλλά και η απόλυτη πραγματικότητα. Με τη διαφορά στο -5 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η αυριανή – αρχικά- αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ είναι η πιο κρίσιμη για την ομάδα. Σε αυτό το ματς παίζεται όλη η χρονιά.

*Δεν υπάρχουν περιθώρια για να σταθούν περισσότερο όλοι στο κλαμπ στην ήττα από τον Άρη. Πάει αυτό, πέρασε. Σαφώς και ο Λάζλο Μπόλονι με τους ποδοσφαιριστές τους θα πρέπει να δουν και να αναλύσουν τι πήγε στραβά, αλλά μέχρι εκεί. Ακολουθεί ο πρώτος… τελικός. Το ζητούμενο, πλην του καθαρά αγωνιστικού, είναι και πώς η ομάδα θα προετοιμαστεί πνευματικά γι αυτή την αναμέτρηση.

*Με την πίεση για αποτέλεσμα στα ύψη, ο Παναθηναϊκός οφείλει να διαχωρίσει κάτι. Είναι διαφορετικό το να πάει στην αναμέτρηση με τη θηλιά στον λαιμό και άλλο το να παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με το μαχαίρι στα δόντια. Το πρώτο μπορεί να τον «πνίξει» και το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό. Το δεύτερο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό. Σχετικά είναι όλα, φυσικά, στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το μυαλό όλων πρέπει να καθαρίσει και το άγχος να γίνει αποφασιστικότητα για «νίκη και μόνο νίκη» στο ΟΑΚΑ.

*Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που έχει να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός, εδώ που φτάσαμε. Δεν μπορεί, όμως, να κάνει και διαφορετικά. Ο, τι γράφει δεν ξεγράφει. Μέσα στη χρονιά οι πράσινοι βρέθηκαν κι άλλες φορές με την πλάτη στον τοίχο. Κάποιες φορές τα κατάφεραν (με ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, στο τελευταίο ματς της σεζόν) και άλλες όχι. Η διαφορά ήταν ότι σε προηγούμενες καταστάσεις, υπήρχε ένα μικρό περιθώριο διόρθωσης στη συνέχεια. Τώρα, αυτό δεν ισχύει. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι απ’ αυτές που ονομάζουμε «δίχως αύριο».

*Αγωνιστικά θα πούμε περισσότερα μετά και τη σημερινή προπόνηση. Υπάρχουν κάποια δεδομένα όπως η επιστροφή του Πούγγουρα, ενώ εκτός θα είναι ο Σένκεφελντ που δεν προλαβαίνει. Λογικά θα δούμε τριάδα στα χαφ με Αλεξανδρόπουλο, Νιάς και Σανκαρέ…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube