Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία για το ιστορικό Calendar Slam, αφού ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ απέτρεψε το 4/4 στα Grand Slam του 2021 για τον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Ρώσος τενίστας πάντως χρύσωσε το χάπι για τον Σέρβο χαρακτηρίζοντάς τον κορυφαίο όλων των εποχών.

«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου... Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της ιστορίας», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος με την νίκη του, στέρησε από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης το 21ο Grand Slam της καριέρας του. Ο «Νόλε», έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή του σχετικού πίνακα, όπου «συγκατοικεί» με τον Ισπανό, Ράφαελ Ναδάλ και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ, με 20 τρόπαια έκαστος.

«Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει να είναι εκεί τώρα, είσαι εσύ Ντανιίλ», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς, ο οποίος απέτυχε να κατακτήσει την ίδια χρονιά και τα τέσσερα Grand Slams, αλλά παραμένει πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη, με δεύτερο τον Μεντβέντεφ.

Ο Ροντ Λέϊβερ παραμένει ο τελευταίος που το πέτυχε το 1968, για δεύτερη φορά (σ.σ. είχε προηγηθεί το 1962), μετά τον Αμερικανό πρωτοπόρο, Ντον Μπατζ το 1938. Οσον αφορά στις γυναίκες, τα έχουν καταφέρει οι Στέφι Γκραφ (1988), Μάργκαρετ Κουρτ (1970) και Μορίν Κόνολι (1953).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube