Τένις

Εκπληκτικός Μεντβέντεφ κατέκτησε το US Open και χάλασε το Calendar Slam του Τζόκοβιτς!

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ κυριάρχησε στον τελικό του US Open επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατακτώντας τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρα του με 3-0 σετ (4-6, 4-6, 4-6).

Νέος «βασιλιάς» στο US Open είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ!

Ο 25χρονος Ρώσος μετά από τρεις χαμένους τελικούς κατάφερε αυτή τη φορά να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο, επικρατώντας μετά από 2:17' στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς 3-0 σετ (4-6, 4-6, 4-6), κατακτώντας το πρώτο Grand Slam στην καριέρα του!

Μάλιστα, η νίκη αυτή ήρθε με εκπληκτικό τένις από την πλευρά του Μεντβέντεφ, κυριαρχώντας απόλυτα του Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Από την άλλη, ο Σέρβος έχασε μια μοναδική και ίσως ανεπανάληπτη ευκαιρία να γράψει το όνομά του στο... πάνθεον του παγκόσμιου τένις και να γίνει ο πρώτος μετά το 1969 και τον θρυλικό Ροντ Λέιβερ που κάνει το Calendar Slam, δηλαδή να κερδίσει και τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam σε μια χρονιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, κάνοντας μπρέικ με το... καλημέρα στο πρώτο σερβίς του Τζόκοβιτς. Το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης κράτησε σχετικά εύκολα το δικό του σερβίς, κατακτώντας 6-4 το πρώτο σετ.



Στο δεύτερο σετ έγινε πραγματική... μάχη! Ενδεικτικό είναι πως διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα, με τους παίκτες να πηγαίνουν σε μεγάλα ράλι, ενώ τρία γκέιμ κρίθηκαν στο αβαντάζ. Εκείνο που έκρινε την έκβαση του σετ και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ρώσου ήταν το μπρέικ που έκανε στο πέμπτο γκέιμ, κλείνοντας λίγο αργότερα το σετ και πάλι με 6-4.



Το βάρος και η πίεση που ένιωθε ο «Νόλε», σε συνδυασμό με την... Ολύμπια ψυχραιμία που επέδειξε ο Ρώσος, οδήγησαν τον Σέρβο σε πολλά και αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 4-0 γκέιμ στο τρίτο σετ. Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Τζόκοβιτς στο τέλος, μειώνοντας από 5-2 σε 5-4, ο Μεντβέντεφ κράτησε το σερβίς του και κατέκτησε τον τίτλο με 6-4!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x