Στο πολύ φιλόξενο Δημοτικό Στάδιο περισσότεροι από 200 αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι η ανάπτυξη στο μπάντμιντον είναι πολύ μεγάλη.

Οι συμμετοχές, που αποτέλεσαν ρεκόρ για την ελληνική ομοσπονδία, συνδυάστηκαν με ωραίο θέαμα και συναρπαστικούς αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο στους U19 κατέκτησαν οι Πασχάλης Μελικίδης και Δήμητρα Κρουστάλη, ενώ στους U15 πρώτευσαν οι Γιώργος Τσιώλης και Γραμματούλα Σωτηρίου.

Στον τελικό των Εφήβων U19 των ανδρών ο Πασχάλης Μελικίδης, ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα, επικράτησε με 2-1 (21-17, 17-21, 21-18) του Μάριου Μπούλιου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Κιοσσές και Σταύρος Σιδηρόπουλος.

Στα ατομικά των U19 των νεανίδων, η Δήμητρα Κρουστάλλη στέφθηκε πρωταθλήτρια, καθώς επικράτησε στον τελικό με 2-1 (21-15, 14-21, 21-15) της Αρτεμης Αναστασίου. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι: Ελένη Μουτεβελίδου και Παντελία Μπάρτζου.

Στα διπλά των εφήβων, οι Πασχάλης Μελικίδης φόρεσαν το χρυσό στο στήθος. Στον τελικό, επικράτησαν με 2-0 σετ (21-17, 21-18) των Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, Γιώργου Κτένα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χρήστος Κανιούρας – Κωνσταντίνος Κορδαλής / Παναγιώτης Μποτέλης – Μιχαήλ Παναγιώτου.

Στα διπλά νεανίδων U19, πρώτευσαν οι Ιωάννα Καραπετρίοδου – Κατερίνα Παρίση. Στον τελικό, έκαμψαν την αντίσταση των Βασιλικής Ανδρεάδου – Ευαγγελίας Κορωνίδου με 2-0 (21-15, 24-22).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Άρτεμις Αναστασίου – Γεωργία Αναστασίου και οι Δήμητρα Κρουστάλη και Στεφανία Κωνσταντακάτου.

Στα μικτά διπλά U19, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι: Μιχάλης Μπούλιος – Παντελία Μπάρτζου. Στον τελικό, νίκησαν με 2-0 σετ (21-19, 21-12) τους Μιχάλη Παναγιώτου και Ελένη Μουτεβελίδου. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Κώστας Κορδαλής – Γεωργία Αναστασίου και οι Γιάννης Λυμπέρης και Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου.

Στα ατομικά U15 των αγοριών, ο Γιώργος Τσιώλης έκαμψε με 2-0 σετ (21-19, 21-10) την αντίσταση του Ορφέα Τσαμουσιάδη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι: Βασίλης Κιοσσές και Σταύρος Σπυριδόπουλος.

Στα ατομικά U15 των κοριτσιών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γραμματούλα Σωτηρίου. Στον τελικό επικράτησε 2-0 σετ (21-18, 24-22) της Χριστίνας Δεληβοριά.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Θεοδώρα Λαμπριανίδου και Μαρία Μάκου.

Στα διπλά U15 των αγοριών, οι Κυριάκος Κατσιαδράμης – Γιώργος Τσιώλης ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό, νίκησαν με 2-0 σετ (21-15,21-10) τους Βασίλη Κιοσσέ – Περικλή Σιδηρόπουλο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Θοδωρής Μαντούκας – Αγγελος Μενεγάτος και οι Συμεών Καρπάτσης – Γιάννης Σχοιναράκης.

Στο διπλά U15 κοριτσιών, οι Σταυρούλα Ζαγγελίδου και Γραμματούλα Σωτηρίου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό, επικράτησαν με 2-1 σετ (9-21, 21-10, 21-16) των Αντωνίας Ανδρεάδου και Μαρίας Μάκου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Ελισάβετ Κορωνίδου – Ραφαηλία Μερτζεμέκη και οι αδερφές Πατσαρασλή.

Τέλος, στα μικτά διπλά πρώτευσαν οι: Ορφέας Τσαμουσιάδης – Θεοδώρα Λαμπριανίδου. Στον τελικό, έκαμψαν την αντίσταση των Αναστάσιου Κούτρα – Χριστίνας Δεληβοριά με 2-0 (21-9, 21-10).

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ίκαρος Παπαδόπουλος, Μακαρία Παπαποστόλου και οι: Γιώργος Κουτσιουρούμπας – Άλκηστις Πατσαρασλή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube