•Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό πάνε καλά τα πράγματα στο Champions League, πριν καν ακόμη έχει δώσει ένα παιχνίδι!

•Να είναι καλά η Λιόν! Αρχικά απέκλεισε τη Γιουβέντους και στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Μπάγερν-κι έγινε ό,τι ακριβώς ήθελε ο Ολυμπιακός, με συνέπεια να αποφύγει ο πρωταθλητής Ελλάδας τον (μονό) γ΄ προκριματικό και να παίζει πια απευθείας στα play off του Champions League, με σίγουρα άρα την παρουσία μίνιμουμ στους ομίλους του Europa League.

• Τόσο καιρό λοιπόν στον Ολυμπιακό παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, έως κι αγωνία, τη Λιόν. Τώρα, θα βλέπουν την Σέλτικ και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ! Βλέπετε, οι δύο αυτές ομάδες παίζουν προκριματικά κι αν φτάσουν στα play off, που είναι και το πιθανότερο, θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης, μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Σάλτσμπουργκ. Και θα έχουν υποψήφιους αντιπάλους την Σλάβια Πράγας και τις Λούντογκορετς, Γιάνγκ Μπόϊς και Ερυθρό Αστέρα, εφόσον οι τρεις αυτές επίσης περάσουν από τα προκριματικά.

•Ο Ολυμπιακός, όμως, σίγουρα θέλει να αποφύγει την Σλάβια, την πρωταθλήτρια της Τσεχίας αυτή τη διετία κι ομάδα πραγματικά πολύ δυνατή. Φέτος έπαιξε στους ομίλους του Champions League και στάθηκε όρθια κόντρα σε Μπαρτσελόνα (1-2, 0-0), Ίντερ (1-1, 1-3) και Ντόρτμουντ (0-2, 1-2). Και πέρσι είχε φτάσει στα προημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την (νικήτρια τελικά της διοργάνωσης) Τσέλσι, ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Σεβίλλη και την Γκενκ, αλλά και είχε περάσει από όμιλο με Ζενίτ, Μπορντό, Κοπεγχάγη…

•Πώς θα μπορούσε να αποφύγει ο Ολυμπιακός την Σλάβια; Αν οι Τσέχοι έμπαιναν κι αυτοί στους ισχυρούς της κλήρωσης. Άρα, αν έμεναν έξω από τους προκριματικούς γύρους, είτε η Σέλτικ, είτε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ! Εύκολο δεν είναι, αλλά δεν είναι απίθανο. Στον β΄ προκριματικό η Σέλτικ παίζει εντός έδρας μονό ματς με την ουγγρική Φέρεντσβαρος και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ εκτός έδρας με την ρουμάνικη Κλουζ.

•Οι αντίπαλοι τους δεν είναι της πλάκας. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα τους.

•Η Κλουζ ειδικά, την σεζόν που μόλις έληξε ήταν πραγματικά δυνατή στην Ευρώπη. Απέκλεισε στα προκριματικά του Champions League διαδοχικά τις Αστάνα, Μακάμπι και Σέλτικ, μέχρι που έμεινε έξω από την Σλάβια Πράγας στα πλέϊ οφς. Και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σε γκρουπ με Λάτσιο, Ρενς και Σέλτικ (πάλι) μπόρεσε και προκρίθηκε στα νοκ άουτ, όπου αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη με δύο ισοπαλίες (0-1, 1-1)…

•Η δε Φέρεντσβαρος, που ήδη μέσα στην εβδομάδα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σουηδίας Ντζουργκάρντεν, κερδίζοντας την εντός έδρας με 2-0, την σεζόν που πέρασε στάθηκε επίσης με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Στα προκριματικά του Champions League απέκλεισε τη Λούντογκορετς κι αποκλείστηκε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πήρε εφτά βαθμούς σε γκρουπ με Εσπανιόλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λούντογκορετς (ξανά)!

•Άρα, η Σέλτικ κι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ σίγουρες δεν είναι. Θα τους βάλουν εμπόδια η Φέρεντσβαρος κι η Κλουζ αντίστοιχα. Πόσο ψηλά θα είναι, ας περιμένουμε να τα δούμε στις 26 του μήνα. Εφόσον πάνε όλα καλά για τον Ολυμπιακό κι αποκλειστεί μία εκ των δύο, η Σλάβια θα πάει στους ισχυρούς της κλήρωσης της 1ης Σεπτέμβρη και τη θέση της στους υποψήφιους αντίπαλους του Ολυμπιακού (μαζί με Λούντογκορετς, Γιάνγκ Μπόϊς και Ερυθρό Αστέρα) θα πάρει λογικά η Γκαραμπάγκ Αζερμπαϊτζάν, που υποδέχεται την άλλη εβδομάδα τη Σέριφ Μολδαβίας.

•Για να περάσουν στον γ΄ προκριματικό, η Λούντογκορετς πρέπει να κερδίσει εντός έδρας τη Μίντιλαντ Δανίας, ο Ερυθρός Αστέρας εκτός έδρας τα Τίρανα κι η Γιάνγκ Μπόϊς την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Αν κάποια η, κάποιες αποτύχουν, τις θέσεις τους θα πάρουν ως υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού η Γκαραμπάγκ κι η Λέγκια Βαρσοβίας (εφόσον νικήσει εντός έδρας την Ομόνοια).

•Λεπτομέρειες, θα πουν κάποιοι. Κι όμως όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους και θα έχουν τη σημασία τους. Όσο κι αν πρώτο λόγο θα έχει η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Ολυμπιακός. Κι αν θέλετε την άποψη μου αυτή η ιστορία με τον Σεμέδο δεν για καλό δεν είναι. Και ψυχολογικά κι από κάθε πλευρά.

Άσχετα:

Για να μην ξεχάσουμε κι ό,τι ξέρουμε-εδώ και μία εφταετία συνυπάρχουν ως αντίπαλοι Μαρινάκης και Μελισσανίδης, στην ηγεσία δηλαδή του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με την ΑΕΚ στα δύο πρώτα να ήταν σε μικρότερες κατηγορίες. Σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός έχει πάρει εφτά πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, προκρινόμενος επί της ΑΕΚ. Κι η ΑΕΚ έχει πάρει ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό αντίπαλο στον τελικό.

Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδινε στον ΟΦΗ δύο παίκτες του, τον Διαμαντή και τον Γκαργκαλατζίδη, κάποιους «χάλαγε» ότι ο ΠΑΣ, που βρίσκεται στην Αθήνα για δύο φιλικά με τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό, θα κάνει τρεις προπονήσεις στο Ρέντη! Παρεμπιπτόντως, τα Γιάννινα, έχουν ζητήσει από τον Ολυμπιακό τον Ανδρούτσο. Εκτός κι αν δεν…επιτρέπεται, να ζητήσει. Κι επιτρέπεται να παίρνουν μόνο παίκτες του ΠΑΟΚ ο Βόλος, ο ΟΦΗ κλπ…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1292875861138366466

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube